Har du en Cæsar i magen?

Strategiklassikeren «Rome: Total War» får en oppfølger.

3. juli 2012 10:31

(PressFire.no): Siden 2000 har den velkjente krigsserien «Total War» gitt oss spill med drøye to års mellomrom, senest knallsterke «Shogun 2» fra i fjor.

Nå kan kontorstorgeneraler se frem til nok en storutgivelse i serien. Ifølge Eurogamer slippes «Total War: Rome 2» i slutten av 2013 en gang. Plattformen blir Windows.

Det har riktignok ikke vært noen hemmelighet at ringrevene i The Creative Assembly jobber videre med serien, men det er først nå det er klart at turen går tilbake til romerriket igjen.

Større og dyrere

Det hevdes at «Rome 2» blir seriens største og dyreste prosjekt så langt, og blant annet benytter en helt ny grafikkmotor. 

- Når du gir karene dine en ordre, får du se hva de enkelte soldatene gjennomgår. Du innser at de ikke bare er en bunt kloner som klatrer en stige, men individer som alle gjør sitt beste for deg, kladder Jamie Feruson overfor PC Gamer.

Han har den ramsalte yrkestittelen kampdesigner.

Utgangspunktet for kommentaren var en ti minutters demokamp som har blitt vist til ulike internasjonale spillmedier, hvor man får gleden av å invadere Kartago. Til Cato Den Eldres store glede, tenker vi.

Mer filmatisk

Det kommende strategispillet skal være adskillig mer filmatisk enn sine forgjengere, skriver Joystiq. Men det er ikke godt å si om det skjer via filmsekvenser eller andre knep.

Tradisjonen tro får vi også lovnader om at kampene blir større enn noen gang før, og det kan tenkes at den nye grafikkmotoren blant annet har som mål å lempe enda flere krigere ut på slagmarken enn før.

I tråd med hvordan Romerriket, som du forresten aldri trenger å etablere om du ikke vil det, fungerte, vil det også være flust av drama å ta del i. Både politisk og privat.

Skulle det blir for lenge å vente til neste høst, kan du jo for eksempel ta en titt på den aller siste ekstrapakken i den hyllede serien. Vår anmelder elsket den.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3