Har Nintendo bomma med Switch-kontrollerne?

Flere melder om store signalproblemer.

24. februar 2017 16:14
Jason Schreier i Kotaku har samme problem.

(PressFire.no): Flere amerikanske spillnettsteder har fått tilsendt Switch-maskiner, og embargoen for å legge ut førsteinntrykk var i går. De fleste ser ut til å like maskinen,

Men alt er ikke rosenrødt, for mange har trøbbel med at Joy-Con-kontrollerne, altså de to «halve» kontrollerne som festes på siden av konsollen, mister koblingen til maskina.

- Jeg har hatt tilbakevendende problemer med den venstre Joy-Con-spaken i at den delvis eller helt mister koblingen mot konsollen når den står i docken og er koblet til tven, skriver Polygons Arthur Gies.

Enkelt å replikere

I en video postet av Nintendo-guruene i GameXplain, replikerer de problemet i systeminnstillingene, hvor de kan få en konstant visuell feed av hvordan kontrolleren oppfører seg.

I videoen under ser du hvordan de spinner kontrollstikka rundt og rundt, og hvordan signalet kneler i det han legger en hånd over kontrolleren.

Signalet stopper nesten helt opp da han tar kontrolleren bak ryggen.

Dette er potensielt et enormt problem for Nintendo dersom det ikke kan fikses med en programvareoppdatering. Konsollen skal få en stor oppdatering allerede på lansering, så det er en mulighet for at det hele er et ikke-problem.

Kroppslig signalblokkering

Ren synsing fra oss, men det kan virke som at kontrollerdelene sender ut et for svakt signal, noe som i teorien kan fikses via programvaren. Det kan hende at Nintendo har jekket ned kraften i signalet for å spare batteritid. Men om dette derimot er full pupp, blir det verre.

Trådløse signaler som Wifi og Bluetooth flytter seg svært dårlig gjennom vann, og ettersom et menneske for det meste består av det, er faktisk kroppen din noe av det som blokkerer signaler aller best.

Vi opplevde for eksempel at Wii U-kontrolleren lettere mistet signalet om vi satt helt i utkanten av rekkevidden med ryggen mot konsollen, mot å sitte den «riktige» veien.

Til tross for dette ser førsteinntrykkene til maskinen ut til å være positive. Mange berømmer selve maskinen, byggkvaliteten og hvor kjapp den er. Én uke igjen!

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3