Handikappede Keith (26) banker deg i «League of Legends»

...med munnen og øreflippen.

20. april 2013 19:11

(PressFire.no): Den handikappede spilleren, Keith «Aieron» Knight (26) fra Canada, har en sjelden sykdom som kalles Amyoplasia Arthrogrypos, noe som betyr at han er født med svært lite muskelmasse.

På samme tid er leddene hans stive og vanskelige å bevege.

Det har ikke hindret ham fra å vise styrke i et av verdens mest populære spill, eller kanskje verdens aller mest populære, alt ettersom hvem du spør: «League of Legends».

Uten hender

26-åringen har ikke latt sykdommen være et hinder for sin fremgang.

I tillegg til å jobbe med sin bachelor i businessadministrasjon, spiller han også rullestolfotball og jobber som frivillig i organisasjonen Muscular Dystrophy Canada.

I tillegg er han sjefsgod i «League of Legends», noe han nylig beviste ved å utrydde fiendebasen med en pentakill.

Pentakill er når du tar nådestøtet på hele motstanderens lag, fem stykker, og det på svært kort tid. Ifølge spillutviklerne er en pentakill noe så sjeldent som noe som skjer kun en gang - hver 1 500 kamp spilt.

Tilgjengelig spill  

For å spille har han ikke utstyr helt som oss andre. Unntatt pennen, som han har for å slå på tastaturet med, bruker han albuen og foten til å trykke på store knapper som han har koblet til spillet.

Musen styrer han med øreflippen og kinnet, skriver han på Twitch-profilen sin.

Da «Aieron» fikk sin etterlengtede pentakill, visste ikke alle spillerne på laget hans hvem han var, eller hvilken situasjon han befant seg i. Chatten ble uansett full av gratulasjoner fra begge sider av kampen, som var rangert - og endte 19-3-12. 

«League of Legends» har fått gode tilbakemeldinger av organisasjonen for handikappede spillentusiaster, AbleGamers. Det får skryt for sine mange muligheter for å tilpasse spillet til spillere med spesielle behov. Spillet får 8.8 av 10 mulige poeng på tilgjengelighet av anmelderne på siden.

«League of Legends» er et såkalt MOBA; et Multiplayer Online Battle Arena spill, der to lag kjemper mot hverandre for å ta over deres baser. Spillet er et av verdens mest populære, med en stadig voksende e-sport-scene. 


Toppbilde: Skjermdump fra Aierons video, via Twitch.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3