Han skulle få fart på Microsofts pc-spillsatsning

Etter bare seks måneder takker sjefen for seg.

13. februar 2014 15:27

(PressFire.no): Jason Holtman kom fra Valve, der han var involvert med forretningsdelen hos selskapet og jobbet med Steam.

I fjor forlot en rekke Valve-ansatte selskapet. Blant dem var Holtman.

Han gikk rett inn i en toppjobb hos Microsoft der han fikk ansvaret for pc-satsningen. Mindre enn seks måneder senere har nå Holtman forlatt Microsoft – uvisst av hvilken grunn.

- Alt godt videre

Spor av dette ble først oppdaget fra hans LinkedIn-profil (via NeoWin).

- Vi kan bekrefte at Jason har forlatt Microsoft, og vi er takknemlige for hans tid hos selskapet. Vi ønsker ham alt godt videre, sier en Microsoft-talsperson.

Redmond-selskapet har hele veien forsikret at de har store planer for pc som en spillplattform. 

Spill til flere plattformer?

I et ferskt Rock, Paper, Shotgun-intervju bedyret Microsofts Ken Lobb at pc-spilling og denne plattformen er svært viktig for selskapet, og vil være det i fortsettelsen.

Lobb antydet at Microsofts omstruktureringer den siste tiden nå gjør at organisasjonen kan trekke i samme retning – også når det gjelder utvikling av spill til flere plattformer. Han eksemplifiserer dette ved å nevne «Assassin’s Creed»s side- og hovedspill.

Ubisoft ga ut noe til konsoller og pc, men også et mindre spill til mobiler. Alt bundet i én opplevelse fra dette spilluniverset. 

- Kanskje vi har en stor eksklusiv til pc, med et Xbox Live Arcade-spill som støtter det. Eller et mobilspill. Det er helt fornuftig å utvikle i en slik retning.

Lobb ønsket ikke å bekrefte at slike prosjekter er underveis, men sa i stedet til Rock, Paper, Shotgun at det er mulig hvis utviklerne har slike idéer.

Xbox.com-markedsplassen for pc ble stengt i fjor. Games For Windows LIVE-initiativet har på ingen måte klart å måle krefter med markedslederen Steam, og har slitt med å finne en profil. 


Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3