Han rir på narhval og enhjørning, i krig mot «kapitalistiske svin»

Jada – nå skal du spille som Nord-Koreas diktator.

18. mai 2014 13:36

(PressFire.no): Den nordkoreanske diktatoren, Kim Jong-un, er ikke helt som andre statsledere.

Hans noe eksentriske vesen har tydeligvis inspirert amerikanske Moneyhorse Studios til å basere et spill på ham.

I spillet «Glourious Leader!» figurerer Kim som en slags protagonist i et retroestetisk, sidescrollende skytespill – hvor han både rir på narhval og enhjørning i kampen mot kapitalistiske og imperialistiske USA.

Fascinert av Nord-Korea

John Miller, sjefen for studioet bak dette spillet, skal ha blitt inspirert gjennom sin fascinasjon for Nord-Korea. Det forteller han til The Guardian.

Han er også klar over at det kanskje ikke vil falle i god jord hos alle, men betrygger om at de prøver å balansere satiren uten å trivialisere regimet.

Målet med å slippe informasjon om spillet akkurat nå, har vært å måle interesse og sensitivitet. De skal imidlertid ikke ha fått særlig med negative tilbakemeldinger hittil, og utviklerne avslører interesse fra sørkoreanske spillere som lurer på om spillet blir tilgjengelig i dette landet.

Krigen mot kapitalistiske svin

I traileren for spillet innledes det hele med den velkjente nyhetsoppleseren som proklamerer at lederen «i årevis har trent og planlagt et angrep på de kapitalistiske svina.»

Senere får vi se hvordan en liten, pikselert Kim Jong-un egenhendig klarer å slå ut en amerikansk tank  med den «tilfeldige» bieffekten at det amerikanske flagget også går opp i flammer.

Rodman er med

Avslutningsvis får vi se den kontroversielle eks-basketballstjerna Dennis Rodman, med maskingevær i armene, figurere med diktatoren på en basketballbane. Sekunder senere senker gulvet seg til et hemmelig rom under banen.

Det visuelle uttrykket, som er et nikk tilbake til åtti- og nittitallets videospill, er heller ikke tilfeldig valgt. Ifølge Miller er retrospilling inn blant 20- og 30- åringer.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3