Spiser grøt fra fjeset for å markere comebacket

David Jaffe har ikke mistet appetitten.

26. november 2014 10:43

(PressFire.no): Helga 6. og 7. desember har Sony varslet flere nyheter, pluss en titt på noen av storspillene til PlayStation neste år.

Vi vet ikke helt omfanget  om dette blir en kavalkade av pressemeldinger som røper store overraskelser, eller kun byr på gjensyn med spill vi allerede vet er på vei. Men mye tyder på at det blir servert annonseringer og helt nye spill fra dette todagerseventet i Las Vegas.

David Jaffe, den kontroversielle skaperen av «God of War» og «Twisted Metal»-serien, har sannsynlig allerede booket seg flybillett til Vegas.

Fascinert av håndholdte konsoller

For to år siden fortalte Jaffe at det var lite ved en ny generasjon konsoller som gjorde ham opprømt og begeistra. På den tiden var han aktuell med det siste «Twisted Metal», til PS3, og hadde før dette slippet annonsert at han ville bryte med spillstudioet han i 2007 var med å starte, Eat Sleep Play.

Han skisserte en fremtid som indie-spillskaper, med mindre budsjetter og lavere skuldre. 3DS og PSP var på den tiden de mest inspirerende plattformene, fortalte han i et intervju med Edge.

Med mindre vi snakker om hologrammer, eller kunstig intelligens som er så fantastisk at den faktisk kan skrive en interessant historie rundt valgene dine, er jeg ikke interessert (i nye konsoller), sa han for to år siden.

De to seneste spillene fra Jaffe er «Twisted Metal» i 2012 og «Calling All Cars». Begge kom til PS3. 

Sony har nå sluppet en kort fristefilm som peker mot Las Vegas-eventet neste helg. Her dukker David Jaffe opp i et gløtt, sammen med ledetråder som peker mot et nytt spillprosjekt lenket opp mot PlayStation på et vis.

Grøtfjes

Den korte traileren (se den i videovinduet), kalt «Notebook», viser en fyr som skribler og tegner på en blokk. Etter cirka 18 sekunder ser vi en nettadresse, i brøkdelen av et sekund, som leder mot The Bartlet Jones Supernatural Detective Agency – navnet på det nye spillstudioet Jaffe startet sammen med Nick Kononelos.

Videoen vi pekes til heter Haunted. Den er ekkel og skummel. Og viser Jaffe sittende på gulvet, mens han snakker usammenhengende og spiser grøt fra fjeset sitt!?

Det er alt vi vet foreløpig. Gematsu har snust opp litt ekstrainformasjon via LinkedIn-siden til Bartlet Jones-studioet. Her står det blant annet at han har hyret flere tidligere Sony Amerika-ansatte, og at de jobber med en helt ny merkevare. Et actionspill.

Neste lørdag og søndag, 6. og 7. desember, får vi trolig vite mer.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3