Han Solo kan bli stjerna i eget «Star Wars»-spill

11. mai 2015 19:44
Svenske DICE lager
«Star Wars: Battlefront».

(PressFire.no): Det er allerede kjent at Electronic Arts har flere «Star Wars»-spillprosjekter gående.

Mer enn bare «Battlefront», som vi nylig fikk den første store utblåsningen fra.

EA har rettighetene til å lage spill basert på denne sagnomsuste galaksen i ti år fremover, og har tydeligvis planer om å smi mens lyssverdet er glødende varmt.

Ett av EA-studioene som er bekreftet til denne «Star Wars»-smia er Visceral Games («Dead Space», «Battlefield: Hardline»).

I løpet av de siste ukene har de flittig lagt igjen bilder, twitter-meldinger med hint, referanser og spor av særlig én kjent figur fra dette universet. Han Solo.

Visceral fyller på med
«Star Wars»-pynt i lokalene sine.
(Foto: Scott Warner, Twitter).
Visceral fyller på med
«Star Wars»-pynt i lokalene sine.
(Foto: Scott Warner, Twitter).

En rød pirat-tråd

Visceral feiret 4. mai slik mange av de øvrige involverte i «Star Wars»-franchisen gjorde i år: May the 4th be with you-budskapet ble supplert av flere bilder, effekter og kjente landemerker i denne sammenheng.

Game Informer har samlet noen av ledetrådene som kanskje peker mot et Han Solo-spill – det som kan vise seg å være deres hemmelige, nye.

Amy Hennig forlot Naughty Dog i fjor, der hun hadde jobbet med tre «Uncharted»-spill, og skriver historien til det uannonserte «Star Wars»-spillet Visceral har jobbet med siden 2013. Hun har blant annet fått med seg Todd Stashwick og Scott Warner («Halo 4», «Battlefield Hardline») på dette prosjektet.

Sammen har trioen strødd rundt seg med spor.

Pirattemaet er fremtredende, og bilder av Solos rompiratskip Millenium Falcon går igjen. En slags rød Han-tråd er neppe bare tilfeldigheter.

Hennig samlet gjengen: Emily Rose,
Nolan North og Todd Stashwick.
(Foto: Amy Hennig, Twitter). 

Hvor mye «Star Wars»-nytt får vi servert på E3?

EA har foreløpig ikke bekreftet mer enn at DICE skal lansere sitt «Star Wars: Battlefront» i november, og at det eksisterer planer om å blåse nytt liv i deres «Star Wars: The Old Republic».

I neste måned holder Electronic Arts sin årlige pressekonferanse på E3-spillmessa i Los Angeles. Der kan det dukke opp den første dosen håndfaste nyheter om Viscerals involvering i «Star Wars»-planene.

Amy Hennig har tidligere jobbet tett med to stemmeskuespillere i «Uncharted»-serien. Nolan North og Emily Rose, henholdsvis i rollene som Nathan Drake (hovedpersonen i «Uncharted»-spillene) og Elena Fisher.

Disse to har begge vært på besøk hos Visceral, uten at det er kjent om det innebærer at de skal låne bort stemmer til det hemmelige «Star Wars»-prosjektet.

Amy Hennig er kreativ sjef og
manusansvarlig for Viscerals
uannonserte «Star Wars»-spill.
(Foto: Privat).

Hjalp til med «Hardline»

Fan-siden Star Wars 7 News hevdet i januar i år at Visceral Games jobber med et Han Solo-spill – et som ikke er lagt direkte til handlingen av noen av filmene vi kjenner til i dag.

Spillet kan være basert på en egen, fremtidig Han Solo-film, spekulerer de i.

Dette skal være skildret i tredjeperson, hevder deres tipser. Og deler av staben skal ha blitt lånt bort til Viscerals sluttspurt med «Battlefield Hardline».

Lucasfilm har imidlertid gjort det klart at alle fremtidige spill, bøker og «alle aspekter ved Star Wars-fortellinger fremover skal være ensrettet og koblet sammen». De har opprettet en egen avdeling som sørger for at historiene ikke sprader ut på viddene, meldte GameSpot i fjor.

EA-høvdingen liker Batman.
(Foto: PressFire.no).

Batman-inspirasjon

Andrew Wilson, direktøren i EA, har tidligere forklart at selskapet hans ikke skal melke en bestemt «Star Wars»-film ved å gjenfortelle historien i spillform. De ønsker i stedet å lage relevante og originale historier basert på et stort univers som dette er.

Han sammenligner innfallsvinkelen med den Warner Bros. og Rocksteady har hatt til «Batman Arkham»-spillserien.

– Det Warner Bros. gjorde med «Batman», var å ta selve røttene fra denne serien og forankre den i Gotham City. Det leverte en interaktiv opplevelse som hadde skikkelige bånd til det du forventer å se i filmene, eller leste i tegneseriene, samtidig som det også fikk eget liv – på grunn av den dype og rike historien, sa Wilson til CNN i mars i fjor.

– Det er slik vi betrakter «Star Wars»-rettighetene. Vi prøver ikke å lage et spill som skal gjenskape historien fra en spesiell film.

FOTO (hovedbilde): Mary Evans Picture, Scanpix. 

Traileren du ser i videovinduet er den ferskeste fra «Star Wars: Battlefront», spillet DICE skal lansere i november. Forvent mer «Star Wars»-spillnytt når EA holder E3-pressekonferanse 15. juni.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3