«Half-Life 3» blir ikke eksklusivt til denne konsollen

Nå viser de fram Steam Machine.

6. november 2013 11:05

(PressFire.no): Det er ikke lenge siden folka bak verdens største digitale spillbutikk etter mange rykter endelig kunngjorde sin satsing i stua: en pc-basert konsoll med en nytenkende håndkontroller.

De avslørte en Linux-variant som er skreddersydd for spill, som i essens skal fungere med de aller fleste datamaskiner.

Men i tillegg vil de produsere egne maskiner, kalt Steam Machines, som et slags «forbilde» andre produsenter kan la seg inspirere av. I kunngjøringen av denne offensiven valgte de ikke å vise frem noen maskin, men fokuserte heller på den spesielle håndkontrolleren.

Et pc-kabinett

Nå er de imidlertid klare for å vise frem en slags protype, som også kommer til å være aktuell for de 300 betatesterne de har tenkt å benytte seg av.

Noen få medier har fått komme på besøk i Seattle for å se på prototypene.

Og etter å ha sett hva de jobber med, er det lett å forstå hvorfor Valve ikke har ønsket å lage så mye oppstyr rundt selve boksene. Som forventet er det snakk om et pc-kabinett av typen vi har sett til såkalte HTPC-formål - maskiner skreddersydd for hjemmekino.

Visstnok har Valve gjort noen designvalg som kan være smarte når det kommer til støy og varmeutvikling, hvor de blant annet har delt inn komponentene i egne «kammer». Alt for at maskinen skal være mer egnet under tv-en enn på kontoret.

Komponenter som skjermkort, hovedkort og prosessor er i hovedsak hyllevare og ikke spesialprodusert for å passe i kabinettet.

Når det er sagt, vet vi at flere pc-produsenter ønsker å lage mindre bokser med et mer fjongt designuttrykk, men Valve ser ut til å fokusere på ytelse først. I deres prototype skal det sitte et fullblods Titan-kort fra Nvidia i boksen.

Ligger i hånda

Som kjent er det den nye og innovative håndkontrolleren som er stjerna i showet. Den er utstyrt med to trykkfølsomme plater i stedet for analoge spaker, men har i tillegg berøringsrespons og en egen trykkfølsom skjerm.

Vil ikke låse spill til SteamOS

Med en ny «konsollsatsing» og hengiven lidenskap til Linux, har mange rundt i verden stilt spørsmål om det respekterte spillselskapet kun vil utvikle til egen plattform.

Ingen ville nok blitt veldig overrasket om etterlengtede «Half-Life 3» kom eksklusivt til SteamOS, eller Steam Machines, som et strategisk grep for raskt å sikre en markedsposisjon.

Men det er faktisk ikke aktuelt, ifølge Valve selv.

- Du kommer ikke til å se en eksklusiv «killer-tittel» for SteamOS fra oss. Vi kommer ikke til å gjøre noe sånt, fortalte Greg Cormer til IGN.

Cormer kaller den type strategi kunstige tiltak for å drive kundene til plattformen.

- Vi tror at om kanskje fem år vil folk se på idéen om at du må bytte plattform for å få med deg spillene dine og vennene dine som gammeldags.

Videre forklarer han at Valve håper Steam skal bli en så uavhengig av plattform som mulig.

I første omgang er det 300 personer som skal få teste de nye maskinene til Valve, men på nyåret skal de etter planen rulles ut for fullt.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3