«Half-Life 2» får Oculus Rift-støtte

Tenk deg headcrabs, da!

12. mai 2013 14:22

(PressFire.no): Valve slapp nylig en beta-oppdatering for «Half-Life 2» som støtter Oculus Rift. Eiere av Rift-brillene kan dermed ta seg en runde i spillklassikeren, helt skjermet fra virkeligheten.

Disse spillbrillene lar deg se rett inni en virtuell virkelighet. Spørsmålet er om det virkelig er noen som vil møte med den ikoniske spillfienden headcrab som befinner seg i spillet.

- Headcrabs er fryktelige! Spesielt de giftige. Jeg tror at min grusomme reise igjennom Ravenholm  er veldig underholdende for mine medarbeidere, sa Joe Ludwig, Valve's Oculus-ekspert, via twitter.

Se hvordan Dagbladets journalister reagerte da de fikk prøve ut brillene.

Valve har selv gått ut på Oculus Rifts utviklerforum og bedt om hjelp til å teste spillet.

- Akkurat som «Team Fortress 2» er denne modusen eksperimentell, så vi vil virkelig høre hva dere syntes, sa Ludwig på utviklerforumet.

Spillutviklerne har allerede skapt støtte til et av deres andre storspill, «Team Fortress 2»; lagarbeidsspillet som kanskje er mest kjent for sin hattefetisj. På samme tid gav Valve ut Oculus-hatter til alle de som har vært med å støtte Oculus Rift-prosjektet via Kickstarter.

- Vi vet ikke hvor sterkt folk vil føle angående virtuell virkelighet. Vi ver ikke hvor populært det kommer til å bli, hva folk vil se, sa Ludwig til Engaget etter «Team Fortress 2»-slippet. 

Rift-brillene er enda ikke  sluppet på konsumentmarkedet, og har så langt ikke fått noen slippdato.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3