Hackere: - Vi har knekt Wii U

Nintendo: - Ingen spor av ulovlige Wii U-spill.

2. mai 2013 13:57

(PressFire.no): Tidligere denne uken kunne ett av selskapene som klarte å bryte sikkerheten i Wii fortelle at de nå også har klart å knekke Nintendos nye konsoll, Wii U.

- Ja, det sant – vi har nå fullstendig reversert autoriseringen Wii U bruker for drevet, disk-krypteringen, filsystemet og alt annet som trengs for neste generasjons K3y, heter det på nettsiden til Wiikey.

- Kjør spill fra USB

Wiikey er en såkalt modchip for Wii som gjør det mulig å spille piratkopierte spill på spillkonsollen. De hevder nå å ha en løsning klar for Wii U.

Ifølge WiiKey vil den kommende løsningen, som får navnet WiikeÜ, gi deg muligheten til å kjøre spill fra hvilke USB-enheter du ønsker.

Det skal heller ikke være nødvendig å lodde fast løsningen i maskinen og hevdes å være kompatibel med alle Wii U-modeller.

- Ingen spor på ulovlig aktivitet

Til tross for påstanden om å ha en piratløsing klar, mener Nintendo selv at systemet foreløpig er trygt. Til Eurogamer forteller de at de er klar over påstanden, men at de tror sikkerhetssystemet blokkerer for piratkopiering.

- Nintendo er klar over hacking-gruppa som hevder å ha knekt sikkerhetssystemet på Wii U. Men vi har ikke sett noe som tyder på ulovlige spill eller uautoriserte applikasjoner som er spillbare på systemet mens det er i Wii U-modus, heter det i en uttalelse fra Nintendo.

Videre heter det at den japanske spillgiganten «kontinuerlig overvåker alle trusler for produktsikkerheten og vil ta i bruk teknologi og lovverket for å hindre piratkopiering».

Wiikey har fått med seg at Nintendo har tiltro til påstanden og svarer på nettsidene ved å legge ut fire linjer med HEX-koder.

Vi vet ikke hva kodene betyr, men vi har en følelse av at Nintendo kanskje skjønner hva budskapet er.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3