HTC viste frem helt nye funksjoner til sin VR-brille

Vive Pre»er utgaven vi får kjøpe, og den har noen nye triks i ermet.

6. januar 2016 11:51

(PressFire.no): Bare en dag etter at Oculus annonserte at de starter forhåndssalget av ferdigversjonen til Rift har deres argeste konkurrent, HTC, vist frem sine nye VR-briller.

HTC Vive Pre, som de så fint blir kalt, er en oppdatert utviklerutgave av brillene vi allerede har sett. Det er i forbindelse med teknologimessa CES at HTC letter på det virtuelle skjørtet.

Det er en variant av denne utgaven som vil bli gjort tilgjengelig for de som ønsker å kjøpe det ferdige produktet når den tid kommer.

Bedre skjermer

Noen av forbedringene headsettet har fått er klarere og lysere skjermer, og håndkontrollerne som følger med er blitt redesignet med nye knapper og bedre såkalt haptic feedback - en slags taktil tilbakemelding.

Hele sulamitten er krympet en del også, og er blitt lettere. I tillegg har Lighthouse-boksene, små infrarøde lyskastere som scanner rommet og lar deg går rundt i VR, blitt oppgraderte.

Men hovednyvinningen er et kamera som er montert på fronten av maska.

«Gjennomsiktig» maske

Dette gjør at du, ved å skru på kameraet og kikke «rett gjennom», ikke trenger å ta av deg headsettet for å se hva som skjer i den virkelige verden, og du kan navigere deg rundt møbler, ta en slurk vann eller sette deg ned uten å gå på snørra.

Kameraet kan også, i kombinasjon med Lighthouse-boksene, tegne opp gjenstander rundt deg rett inn i spillene, slik at du ikke koliderer om du skulle føle for å gå deg en «tur» rundt i stua.

Tidligere har VIVE kunne gitt deg beskjed om når du er i ferd med å gå inn i vegger, men nå vil du altså også få opp stoler, bord og andre gjenstander - i silhuett.

Intensiteten av hvordan ting dukker opp skal du kunne skifte på selv, eller bare skru det helt av.

HTC er i ferd med å sende ut 7000 utviklerversjoner av det nye headsettet til utviklere i disse dager, og oss vanlig dødelige kan forvente å kjøpe den ferdige utgaven i april i år.

Videosniktitt under fra Tom's Hardware

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3