- HD-konsoll fra Nintendo avdukes på årets E3

Kraftigere enn PS3 og Xbox 360, hevder kilder.

15. april 2011 09:50

Nintendo vil annonsere en helt ny spillkonsoll på årets E3 i Los Angeles, og den nye maskinen vil være kraftig nok til å kjøre HD-grafikk.

Det skriver nå det amerikanske spillmagasinet Game Informer, som hevder dette har blitt bekreftet av flere kilder. Noen av kildene skal visstnok også mene at den nye Nintendo-konsollen vil være kraftigere enn Xbox 360 og Playstation 3.

- Vi har fått bekreftet fra flere kilder at den nye hjemmekonsollen har kapasiteten til å kjøre spill i HD-oppløsninger. Det er imidlertid motstridende rapporter om grafikken kan hamle opp med Xbox 360 og PlayStation 3 – som betyr at grafikken kan både være dårligere, men også overgår de systemene, skriver Game Informer og fortsetter.

- Uansett vil den ha konkurranseverdige spesifikasjoner. Å tilby HD burde være til stor hjelp for Nintendo i å få store multiplattformtitler som «Portal 2» eller «Mortal Combat».  Dette vil styrke Nintendos svake forhold til tredjepartsutgivere.

Ifølge kildene skal Nintendo nå gå rundet hos spillutviklere for å vise systemet, som visstnok skal slippes mot slutten av 2012. 

Da Nintendo slapp Wii i 2006, var det den eneste spillkonsollen som ikke var kraftig nok til å støtte HD-grafikk. Med bevegelsesteknologi valgte den japanske spillgiganten heller å fokusere på en ny spillopplevelse, og samtidig være den billigste konsollen på markedet. Resten er historie – Nintendo Wii er en av tidenes mest solgte spillkonsoller. Ifølge tall fra desember skal det nå være nærmere 85 millioner hjem med en Wii-konsoll.

Alt har imidlertid ikke vært rosenrødt for Nintendo – det har vært et problem for tredjepartsutviklere å selge spill på konsollen. Flere spillutgivergiganter har derfor unngått å gi ut spill på den, for det har blitt ansett som en svært risikabel investering. Kundene omfavner Nintendos egne spill, mens andre utgivere sliter med å finne et hjem på konsollen.

Nye tall mener også at Playstation 3 har solgt over 48 millioner konsoller på verdensbasis, mens Microsofts Xbox 360 har rundet 50 millioner solgte konsoller.

Det er nå mulig at Nintendo begynner å kjenne presset - nå som både Sony og Microsoft, med henholdsvis Move og Kinect, har egne satsinger på bevegelsesteknologi. Playstation Move er mer presis enn Nintendos system og Kinect fjerner kontrollen fullstendig. Dermed har i grunn Nintendos Wii ingenting unikt lengre, og derfor kan tidspunktet for noe nytt være korrekt.

Nintendo har imidlertid flere ganger sagt at HD-grafikk ikke vil være nok til at de slipper en ny konsoll, men at den i så fall også må ha innovativ teknologi.

Japanske Square Enix spådde imidlertid allerede for halvannet år siden av Nintendo kom til å slippe en ny konsoll innen 2012.

Game Informer sier videre at de ikke er sikkert at den nye maskinen vil hete Nintendo Wii, men at det er sannsynlig at den Japanske spillgiganten vil satse på et eget merkenavn for å fenge det vestlige markedet. Nintendo har valgt ikke å kommentere de nye ryktene. 

Nintendo slapp også nylig oppfølgeren til den enormt populære håndholdtkonsollen - Nintendo DS. Den nye konsollen har fått navnet 3DS, og er oppkalt etter den ene skjermen som kan vise 3D uten briller.

Vi er tilstede på årets E3 i Los Angeles mellom 7. og 9. juni, og kommer til å rapportere tilbake til hjemlandet om Nintendo annonserer sin nye konsoll.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3