Greier han å sjokkere spillbransjen eller skyter legenden med løskrutt?

«Metal Gear Solid V» står på startstreken.

10. desember 2013 10:50

(PressFire.no): Få spillserier nyter den samme mystiske tildragningen hos sine tilhengere som ringreven «Metal Gear Solid», som kan spores helt tilbake til 1987 om du regner med forløperne.

Etter fem års ventetid begynner det omsider å bli duket for et nytt hovedkapittel i storserien. Første del av «Metal Gear Solid V», kalt «Ground Zeroes», utgis 18. mars neste år.

Da slippes det til Playstation 3 og 4, samt Xbox One og 360. Det skriver Joystiq.

OBS! Nederst på denne siden kan du se en ny trailer fra Xbox-versjonen.

Lettvektsinnledning

De melder i samme åndedrag at også Xbox-versjonene får et unikt ekstrabrett, slik Kojima Productions tidligere har annonsert for PlayStation-spillet.

I Jaimais Vu-oppdraget styrer man velkjente Raiden på jakt etter en gjeng identitetsrøvere rundt en base på Cuba. Om du klør deg litt i knollen over at ungfolen sparker fra seg allerede i 1975, som er når spillet foregår, forklares det visst med tidsreising.

«Ground Zeroes» er en liten prolog til adskillig større «Metal Gear Solid V: Phantom Pain», og skal selges til rundt 200 kroner når den utgis.

Serieskaper Hideo Kojima har tidligere kalt den en slags læringsdel til en åpen verden og struktur, som aldri før har vært sett i serien.

Drøfter tabuer

Hideo Kojima er en av spillbransjens mest respekterte skapere, men har tidligere vært skeptisk til hvordan den første delen av «Metal Gear Solid V» blir tatt imot.

- Jeg kommer til å ta tak i en del tabuer, og en del voksne temaer som nok er ganske risikable, erklærte japaneren under en Konami-pressekonferanse sist vinter.

I et oppfølgingsintervju sådde han tvil om hvordan femmeren vil bli tatt imot, og om hans drøfting av disse temaene ville selge særlig godt i det hele tatt.

Det er foreløpig ikke klart om han mente sin behandling av den kvinnelige birollen Quiet.

Kojimas innspill om å gjøre henne mer erotisk for å oppmuntre utkledning og salg av figurer i Japan havnet fort i kollisjonskurs med spillbransjens pågående debatt om kjønnsroller.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3