Greier du å lande på Mars?

Gratisspill lar deg tyvstarte jobben som gir NASA hodebry.

17. juli 2012 11:24

(PressFire.no): Siden 26. november i fjor har NASAs Curiosity Rover sust ensomt gjennom verdensrommet. Målet er Mars.

Der skal den forhåpentligvis overleve et brutalt nedslag den 6. august, og begi seg ut på en to år lang forskningstur, med håp om å avdekke spor etter liv på den røde planeten ved hjelp av kjemiske signaturer.

Før den tid skal alle med en Xbox 360 og Kinect-kontrolleren få sjansen til å lande tungvekteren i egen stue. NASA har nemlig utgitt gratisspillet Mars Rover Landing gjennom Kinect Fun Labs, ifølge Major Nelson.

Basert på ekte kart

Omgivelsene i Gale-krateret er basert på høyoppløste kart fra tidligere romsonder, og skildres gjennom den populære Unity-motoren - i full 3D.

- Utforskingen av Mars er en innsats som deles av menneskeheten i sin helhet. Vi vil at alle - verden over - skal ha en så engasjerende opplevelse som mulig, skriver presseansvarlig Michelle Viotti ved NASA Jet Propulsion Labs på hjemmesiden deres

Derfor lanserer de også en gratis pc-klient som kan spilles rett fra nettleseren. Her suser man rundt på overflaten til Mars, og blir matet informasjon om den forestående landingen.

- Samarbeid med vitenskapelig forståelse som fellesnevner kan virkelig utgjøre en forskjell når det kommer til å nå og inspirere mennesker, fortsetter Viotti.

Det skal også være mulig å utforske landingen gjennom en egen iPhone-applikasjon og programmeringsoppgaver myntet på barn i Kodu.

Norsktestet maskineri

Mars Rover Landing skal få en egen fane på Xbox Live Arcade, men kan også oppsøkes direkte i Kinect Fun Labs. Nedlastingen tar i underkant av 500 MB lagringsplass, og er altså helt gratis.

Målet er først og fremst å lande den avanserte romsonden, som blant annet rommer instrumenter som har gjennomgått knallharde tester i den arktiske ørkenen på Svalbard.

Du har fortsatt 19 dager å øve deg på oppgaven NASA gruer seg til, og i virkeligheten skjer landingen via en svært avansert og rakettdempet plattform, som brukes for første gang.

Om alt går som planlagt, kan vi sitte igjen med ny informasjon om eventuelle andre livsformer. Uten at man trenger å forvente grå marsmenn a la «XCOM: Enemy Unknown» av den grunn.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3