- Gratisversjon av «Age of Conan» har doblet omsetningen

Over 300.000 spillere skal ha kommet til.

11. august 2011 15:30

I forrige måned annonserte Funcom at det åpnes for et gratisabonnement for å spille «Age of Conan».

Funcom melder nå at over 300 000 spillere har kommet til spillet siden gratisversjonen ble lansert 1. juli, og anser den nye forretningsmodellen som en suksess.

- Lanseringen av hybridmodellen har så langt vært veldig suksessfull. Aktiviteten på serverne har eksplodert med en firedobling i antall spillere i løpet av juli og har mer enn doblet omsetningen som genereres av spillet, sier Funcom-sjefen Trond Arne Aas i pressemeldingen.

- Vi har også opplevd en positiv utvikling i abonnementer. Dette har definitivt gitt oss håp for spillets fremtid. 

Den norske spillutvikleren har ikke offentliggjort antallet spillere i «Age of Conan» på noen år. Men at de nå sier at de har firedoblet aktiviteten i juli, gir en slags indikasjon på hvor mange som var aktive før gratisversjonen ble rullet ut. Videre skriver de at to millioner spillere til nå skal ha prøvd spillet.

Samtidig annonserer Funcom at de i forbindelse med premiéren av den nye «Conan»-filmen vil lage en utvidelsespakke knyttet mot filmen. Den nye pakken får navnet «Savage Coast of Turan». Pakken inneholder nye områder, monstre, figurer og utstyr som er hentet fra filmen.

«Conan the Barbarian» har premiére 19. august i norske kinoer.

Funcom-aksjen har fått hard medfart den siste uka og ramlet brutalt rundt 20 prosent sammen med uroen i markedet. En opptur har nå vist seg på aksjegrafen, i løpet av de siste dagene.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3