«Grand Theft Auto V»-svindel har lurt tusenvis

Serverer virus- og spionprogrammer.

24. oktober 2013 13:50

(PressFire.no): Mange har etterlyst en pc-versjon av storspillet «Grand Theft Auto V».

Over 616 000 har hittil bidratt i en underskriftskampanje ment å overbevise utviklerne i Rockstar. Foreløpig har det bare lekket ut rykter om at et slikt spill kommer, men det er stille fra offisielt hold.

I mellomtiden har noen bestemt seg for å spekulere i den store etterspørselen for en pc-utgave av spillet, foreløpig bare lansert til PlayStation 3 og Xbox 360.

18 GB med juks og lureri

Teknologinettsiden WCCFTech mottok flere henvendelser fra lesere som hadde kommet over en «lekket» versjon av «Grand Theft Auto V» til pc. Selv om prosessen med å installere gir følelsen av at dette er offisielt – både logoer og størrelsen på filene er troverdige – er dette selvsagt bare juks og lureri.

Det har likevel ikke forhindret flere tusen fra å laste ned datapakken på over 18 gigabyte. «GTA V»-filen ligger på flere torrentsider.

Ikke last ned!

Torrent-lenken som nå florerer, byr på en setup.exe-fil som altså starter det som mange godtroende håper er installeringen med tilgang på «GTA V»-spillbyen, Los Santos.

I virkeligheten er det starten på prosessen som kun etterlater pc-en din med mengder av virus- og spionprogrammer, hevder WCCFTech.

Filene laster ned og datafilene pakkes ut, men på et punkt blir man bedt om å gå til en nettside for å delta i spørreundersøkelser i bytte mot å få et passord. Da bør det ringe en bjelle, vil mange si, men sannsynligvis er det da allerede for sent. For i mellomtiden har trolig pc-en din blitt infisert av spionvare og/eller virus, skriver Escapist Magazine.  

Skulle du komme over løfter om en tidlig start på «GTA V» til pc, et spill Rockstar Games foreløpig ikke har bekreftet eksisterer, er anbefalingen soleklar: ikke last ned!

Eurogamer påstår hardnakket at «Grand Theft Auto V» kommer til pc tidlig neste år, i løpet av første kvartal. Det har «flere bransjekilder» den britiske spillnettsiden har snakket med slått fast. Fra offisielt hold har ikke dette blitt kommentert.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3