«Gran Turismo»-skaperen vant løp i Tyskland

Best i sin klasse.

29. juni 2011 15:47

Det viser seg at «Gran Turismo»-skaperen, Kazunori Yamauchi, ikke bare skryter – han kan faktisk kjøre. Nå vinner han ekte racingløp.

Nylig foregikk 24 timersløpet på den legendariske racingbanen Nürburgring i Tyskland, og der klarte teamet til Yamauchi jaggu å stikke av med seieren i sin klasse. Teamet, som består av fire sjåfører, stilte med en Nissan GT-R – selvfølgelig med en godt synlig «Gran Turismo»-logo på frontruta.

Teamet gjør det tydeligvis bra, for de klarte nylig også å sikre seg en andreplass i Le Mans. I dette løpet var det ironisk nok Lucas Ordonez, som vant første omgangen av Gran Turismo 5»-konkurransen GT Academy, som stakk av med seieren.

Nürburgring er med i flere kjente racingspill, deriblant «Gran Turismo 5» til PlayStation 3 og «Forza Motorsport 3» til Xbox 360. Banen er også tilgjengelig i «Shift 2: Unleashed», som ble sluppet til PlayStation 3, Xbox 360 og PC tidligere i år. Banen har også vært med i den populære britiske tv-serien «Top Gear».  

Nürburgring er også kjent for å være tilgjengelig for «vanlige folk». For en symbolsk sum på rundt 150 norske kroner kan du teste bilen din på denne banen.

Kazunori Yamauchi demonstrerte ferdighetene bak rattet da PressFire fikk haik i Madrid sentrum i fjor høst, i forbindelse med lanseringen av «Gran Turismo 5».

Her kan du se Yamauchi i aksjon under Nürburgring-racet: 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3