- «Gran Turismo 6» til PlayStation 3 i år

Ingen bilmoro på ny konsoll?

28. februar 2013 09:59

(PressFire.no): I forrige uke avslørte Sony sin PlayStation 4. Men den håndholdte Vita-konsollen og PlayStation 3 blir ikke glemt selv om Sony nå forbereder seg på å lansere en ny konsoll denne jula.

Det var noe av budskapet på pressekonferansen, selv om hovedfokuset selvsagt var på den ferske maskinen.

Michael Denny er nestsjef for Sonys Worldwide Studios. Han kan ha forsnakket seg og avslørt planene for neste «Gran Turismo».

Avslørende intervju

Foruten å snakke om Naughty Dogs «The Last of Us» og David Cage sitt «Beyond: Two Souls», trekker han også fram «Gran Turismo 6» når han snakker varmt om spill som kommer til PlayStation 3.

Dette er utdrag fra intervjuet Michael Denny gjorde med Silicon Republic:

-  Se på spillene som kommer ut til PlayStation 3 i år, som «The Last of Us», «Beyond», «GT6» - fra tredjepartsutviklere kommer spill som et nytt «Assassin’s Creed» og «GTA».

Sony har ikke lyst til å utdype hva en av toppsjefene i selskapet mener med å snakke ut om «Gran Turismo 6» - pluss et «Assassin’s Creed» Ubisoft foreløpig ikke har annonsert.

Det er åpenbart mulig at «Gran Turismo 6» også blir en PlayStation 4-spill, på et eller annet tidspunkt.

- Flere detaljer snart

Det har haglet med tilbakemeldinger og reaksjoner etter disse uttalelsene fra Denny. Enkelte har spekulert i at Denny blir feilsitert i intervjuet.

Det er grunnen til at Silicon Republic har valgt å legge ut et lydklipp med denne delen av intervjuet. (Det ligger blant annet på GTPlanet).

Sony har ikke lyst til å kommentere dette ytterligere, men peker på at sjefen for bilspillserien allerede har luftet fremtidsplanene i media.

- I 2010 bekreftet Kazunori Yamauchi at Polyphony Digital hadde startet utviklingen av «Gran Turismo 6». Vi ser fram til å kunne dele flere detaljer om denne tittelen i nær fremtid, sier en representant til IGN.

I november 2011 snakket Yamauchi med IGN om rekken av nedlastbart «GT5»-innhold de var sysselsatt med, og sa med største selvfølgelighet at de arbeider med oppfølgeren.

- Selvsagt jobber vi allerede med «Gran Turismo 6». Det vi ikke kan oppdatere «GT5» med, vil åpenbart bli spart til «GT6». Det markerer skillelinjen. 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3