Går mann av huse for overlevelsesspill med gale, nakne menn og husbygging

Men zombiene skal ut.

21. januar 2014 11:55

(PressFire.no): «Minecraft» er en av tidenes største spillsuksesser. «ARMA II»-polstringen «DayZ» er blant historiens mest populære brukerskapte utvidelser. 

Klart det måtte skje noe spesielt når noen ublu kombinerer de to og sin erfaring med sandkasseyndlingen «Garry’s Mod».

«Rust» er fortsatt bare i en veldig tidlig, om enn spillbar, alfautgave. Likevel har det blitt kjøpt over 250 000 ganger og endt opp som nok en indiesensasjon.

– På en måned har «Rust» tjent rundt 40 prosent av det «GMod» gjorde på ni år. Vi kan ikke tro det, jubler sjefsutvikleren Garry Newman til Gamesindustry.

Uferdig utgave

På veien har de fått god markedsføringshjelp av flere populære videoer som viser tulleruske, nakne spillere på flukt fra ... bedre bevæpnede motstandere. 

Skaperen selv har sagt at folk ikke må finne på å kjøpe det rykende ferske spillet enda, og heller vente til de har fått fikset småfeil og lagt til mer innhold.

– Vi ville jo at folk skulle kjøpe det, men samtidig er det en advarsel. Om det kræsjer så kan vi si told you so, utdyper Newman til spillsiden.

De skal utvikle spillet løpende de neste årene, uten umiddelbare planer om å øke dagens prislapp på rundt 120 kroner.

Tar bort zombiene

I motsetning til konkurrenten og inspirasjonskilden «DayZ» skal de visst også ta bort zombiene sine og erstatte dem med noe mindre hipt.

– Vi vil fjerne dem og legge til noe annet etter hvert. Men vi vil ikke forhaste oss og hive inn mutanter eller noe, slår skaperen fast overfor Gamesindustry.

«Rust» handler i stor grad om å samle materialer og bygge seg små bosetninger for å verne mot omgivelsene og andre spillere.

Samtidig krangler man om ressursene med andre spillere og må ut i felten, gjerne som en liten gjeng, for å skaffe seg et overtak.

Flombølge

Den siste tiden har også konkurrenten «DayZ» fått en ny utgave som er løsrevet fra «ARMA II», krigssimulatoren det opprinnelig var en brukerskapt utvidelse til.

Med det voldsomme momentet fra originalversjonen, som hadde nesten to millioner spillere, har det også solgt nesten én million eksemplarer i sin første måned. Det skriver Eurogamer.

I motsetning til «Rust» fokuserer «DayZ» i større grad på ferdigbygde bosetninger og å luske rundt i forlatte men livsfarlige byer på jakt etter ressurser og spillere å leke med.

Også det er i en early access-utgave, som blir stadig mer populære for tida. Fullversjonen har ingen konkret slippdato enda.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3