Google vil stoppe Xbox 360-import i USA

Dommer mener Microsoft bruker patenter ulovlig.

25. april 2012 15:04

(PressFire.no): Som kjent pågår det en patentkrig for teknologi, spesielt innen trådløs- og mobilteknologi. Både Apple, Google og Microsoft befinner seg i drakamper hvor patenter blir brukt som ammunisjon i rettsaker.

I en nyere sak har Motorola Mobility meldt inn Microsoft til Den internasjonale handelskommisjonen i USA, hvor de mener at Xbox 360 overtrer fem av deres patenter.

En dommer hos den den internasjonale handelskommisjonen har nå gitt Motorola medhold i at Microsoft med Xbox 360 overtrer i fire av de fem patentene i klagen. Det skriver Reuters.

Patentene som Motorola Mobility mener blir ulovlig brukt involverer trådløs kommunikasjon til internett for Xbox 360 og videokomprimering for raskere overføring.

Dermed kan det ende opp med det blir full stopp i innførsel av Microsofts spillkonsoll til USA fra august av, da vil et panel fra kommisjonen ta en endelig vurdering.

Ifølge Reuters er dette søksmålet knyttet opp mot en større kamp mellom de store aktørene innen smarttelefoner, hvor Apple, Google og Microsoft bruker patenter som skyts.

Google kjøpte i august i fjor Motorola Mobility for 12,5 milliarder dollar, og det antas at det er patentportfolioen til selskapet Google så på som mest interessant.

Microsoft mener kommisjonens endelige avgjørelse til slutt vil havne i deres favør:

- Vi forblir sikre på at kommisjonens avgjørelse til slutt vil være i Microsofts favør, uttaleler de på epost til Reuters.

Motorola Mobility forteller Reuters at «Microsoft fortsetter å bruke Motorola Mobilitys patenter uten lov» og at de «ser frem til kommmisjonens endelige avgjørelse i august».

Reuters skriver videre at den internasjonale handelskommisjonen i USA brukes ofte i patentsøksmål fordi de har myndighet til å stoppe import av produkter på kort tid.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3