- Google kommer med spillsatsing

Jobber kanskje med egen konsoll.

8. februar 2018 13:12

(PressFire.no): Det er Theinformation.com som hevder å ha informasjon om en ny spillsatsing fra teknologigiganten Google.

Ifølge kildene skal satsingen gå under kodenavnet «Yeti» og sannsynligvis inkludere en abonnementsløsning og sannsynligvis strømming av spill. Det i stil med den velkjente strofen «Netflix for spill».

Google skal ha jobbet med løsningen i noen år allerede og det er foreløpig usikkert om det er en løsning som vil implementeres i den allerede eksisterende strømmeløsningen Chromecast, eller om det vil komme en egen «konsoll».

Teknologigiganten kjøpte i 2014 selskapet Green Throttle Games, som spesialiserte seg på spillkontrollere.

Det ble også nylig kjent at Google har ansatt spillbransjeveteranen Phil Harrison, som har jobbet i både Atari, Playstation og Xbox.

Dette er ikke første gang det har kommet informasjon som tyder på at Google jobber med en egen spillsatsing – i 2013 mente The Wall Street Journal at det ble jobbet på spreng for å få ut en satsing før Apple.

Nvidia er blant de som også har en egen spillsatsing i Nvidia Shield - en løsning som også har strømmefunksjoner og fungerer sammen med Steam-spill fra en pc på samme nettverk.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3