Google Maps tilbake på iPhone

Google er endelig klar med sin egen kartapp for Apples telefon.

13. desember 2012 15:17

(Macworld.no): Til glede for mange iPhone-brukere har Google nå sluppet sin egen Maps-applikasjon på Apples App Store.

Google Maps har vært innebygd i iOS siden lanseringen av første iPhone i 2007. Appen ble imidlertid droppet i september da Apple bestemte seg for å slippe sin egen kartløsning i iOS 6.

Apple Maps har imidlertid blitt kraftig kritisert ettersom den viste seg å være alt annet enn feilfri.

Kritikken fikk Apple-sjef Tim Cook til å utstede en offentlig beklagelse hvor han oppfordret kundene til å bruke andre tjenester. Skandalen førte også til at iOS-sjef Scott Forstall og kartsjef Richard Williamson måtte gå.

 

Dette er Google Maps

Den nye Google Maps for iOS er gratis å laste ned fra App Store. Ifølge Google er appen laget helt fra grunnen av med et brukergrensesnitt som skal være raskt og enkelt å finne frem i.

Appen viser kart over hele skjermen takket være at de ulike funksjonene er plassert som overliggende felter. Øverst finner søkefeltet, og nederst finnes et infofelt, som viser adresser, åpningstider anmeldelser og andre opplysninger, ifølge danske Comon.

Google Maps for iOS byr på funksjoner som blant annet talestyrt veinavigasjon, Street View, sanntids trafikkinformasjon samt informasjon om kollektiv transport.

Enn så lenge mangler blant annet offline modus og ordentlig støtte for iPad, men Google lover at dette kommer, skriver New York Times.

Selve kartene er før øvrig vektorbaserte, noe som skal gjøre at de laster inn raskt og bruker mindre data sammenlignet med den gamle Google Maps-appen for iOS.

Les også: Apple kunne fortsatt med Google Maps

Egne utviklerverktøy

I forbindelse med lanseringen av den nye iOS-appen har Google også sluppet et Google Maps SDK for iOS(Software Developmer Kit) til utviklere som vil bruke Google Maps i sine applikasjoner for iPod touch, iPhone og iPad.

I tillegg har de sluppet en url-mekanisme som vil gjøre det mulig å starte appen fra en annen iOS-app eller webapplikasjon, skriver Comon.dk.

Google Maps er tilgjengelig på alle enheter som kjører iOS 5.1 eller nyere. Last ned fra App Store her.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3