Google, HTC og Lenovo samarbeider om VR-headsett uten kabler

Alt av hardware er inne i brillene.

18. mai 2017 12:48

(PressFire.no): Google Cardboard fikk i oktober en skikkelig overhaling med Daydream View, et headsett som gjorde det hele mye lettere, lekrere og mer avansert.

Men du trenger fortsatt en ny telefon for å kunne kikke rundt deg i VR, og telefon-VR er liksom ikke helt det samme som de «skikkelige» variantene Oculus Rift og HTC Vive.

Men nå skal den forskjellen bli litt mer blurry, for Google annonserte i går at de samarbeider med nettopp HTC – og pc-produsent Lenovo – om å utvikle flere nye VR-sett som ikke trenger verken pc eller mobiltelefon.

Måler hvor du er

I tillegg vil det hele kunne lese av omgivelsene rundt deg for å ha posisjonstracking – altså at du kan bevege deg rundt – uten at du trenger å hive opp kameraer eller base-stasjoner, slik du må på Rift og Vive.

Slik «innenfra-og-ut»-måling har vært det ultimate målet for VR-utviklerne lenge nå, og skal i teorien gjøre at alt vil være helt trådløst, men med de samme funksjonene som de beste.

Flere design

Vi tolker det som at det betyr at selve kretskortene, maskinkraften, skjermene og programvaren som får det hele til å fungere er «ferdig», men at utviklere som HTC og Lenovo kan legge til egne funksjoner og eget design.

I skissene som er lagt frem, ser Vive-settet ut til å være lik det som allerede finnes fra HTC, mens Lenovo tar lærdom av PSVR.

Google har også kjøpt spillutvikler Owlchemy Labs, som produserte «Job Simulator» – et fremtidsspill som lar deg tøyse rundt i forskjellige jobb-scenarier, slik roboter trodde menneskene jobbet før i tiden.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3