Gode nyheter for deg som er sulten på et klassisk eventyr

«Broken Age» har fått slippdato, og det er ikke lenge til.

15. januar 2014 11:19

(PressFire.no): Tim Schafer, mannen bak flere legendariske eventyrspill som «Monkey Island»-serien, «Full Throttle», «Grim Fandango», og mange andre, hadde lenge snakket om å vende tilbake til det klassiske pek-og-klikk-formatet.

 

 

Storslått pengeinnsamling

For rundt to år siden satte han derfor i gang en Kickstarter-kampanje for å få finansert et slikt prosjekt. Det ble samtidig også den første virkelig profilerte folkefinanseringskampanjen (og den første store Kickstarter-spillsuksessen).

Det er en kjent sak at mange markante spillpersonligheter i etterkant har forsøkt seg på lignende kronerulling, med vekslende hell.

Nå er altså utviklingen så godt som over, og «Broken Age» er klar for lansering.

Tim Schafer og hans Double Fine annonserte i går at spillet slippes den 28. januar. Mer nøyaktig: Det er snakk om første del av «Broken Age», mens del to følger senere i år. 

De som kjøper spillet på Steam, vil få den andre delen gratis når den lanseres. Alle som har betalt for spillet, enten som Kickstarter-backere eller Steam-kunder, vil automatisk få en Season Pass som gir tilgang til fortsettelsen med en gang den er ferdig.


Allerede tilgjengelig for noen

Enda hyggeligere er det for Kickstarter-backerne, som har allerede fått tilgang til den første delen av «Broken Age». For disse ble spillet lagt ut i går.

Dette har ført til noe kontrovers: Double Fine ba opprinnelig pressen å la være å anmelde spillet før den 27. januar, selv om mange journalister har backet spillet, og følgelig allerede har mottatt det som privatpersoner, og ikke presse. Denne sperrefristen har i etterkant blitt fjernet, så man kan vente seg mange anmeldelser på nettet i tiden fremover.

«Broken Age» er for øvrig det første pek-og-klikk-spillet fra Tim Schafer på nesten tjue år, så forventningene er høye.

På sikt kommer spillet ikke bare til Steam på PC/Mac/Linux, men også til iOS, Ouya og Android.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3