Glem sola, du og vennene dine har et hvelv å knekke

«Monaco» er omsider klart for Xbox 360.

7. mai 2013 10:31

(PressFire.no): Om snikespillene får det til å kile litt ekstra i magen, kunne du vel egentlig ikke ha levd i en bedre tid. De siste to årene har bydd på en rekke nye klassikere til sjangeren.

Forrige måneds «Monaco: What’s Yours is Mine» er ett av dem: en finslepen, samarbeidsorientert mestertyvsimulator med nikk til både «Ocean’s Eleven» og «Pac-Man».

Etter en uventet utsettelse, skal Xbox 360-utgaven nå være klar for de digitale butikkhyllene på Xbox Live Arcade fredag 10. mai. Det skriver IGN.

Windows-utgaven har vært ute siden 24. april. Mac-versjonen er ikke klar helt enda.

Nervøst poengjag

I «Monaco» skal du og opptil tre andre tyvespirer velge mellom åtte forskjellige figurklasser og samle et ranslag som forserer listige vakter, hyperavansert teknologi og uforutsette hendelser.

Vår anmelder falt pladask for indiespillet, og elsket utfordringene ved å koordinere en gjeng plyndrere og kjempe mot klokka i jakt på den perfekte poengsummen.

- Jeg kan ikke unngå å trekke paralleller til «Hotline: Miami», som også handler om å oppdage flyten i spillet gjennom prøving og feiling, selv om tempoet der er langt mer svimlende og utilgivende, lød hans vurdering.

Spillet utvikles av amerikanske Pocketwatch Games, som lar navnet beskrive hvilke spill de liker å lage.

- Se for deg et gammeldags lommeur, med små tannhjul som vrir seg i perfekt takt for å tilby en enkel men uunnværlig tjeneste.

- Spillene våre er kanskje små i filstørrelse og enkle å spille, men under panseret er de noen av de mest intrikate og kompliserte spillene som er laget, hevdes det på hjemmesiden deres.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3