Glem «konsollkrigen» et øyeblikk: Her er GayStation!

Spillmaskinen med et stort hjerte.

29. juli 2014 20:55

(PressFire.no): I forbindelse med Pride-arrangementet i Stockholm auksjoneres det bort en unik spillkonsoll: «PlayStation 4: GayStation Edition».

Spillmaskinen er lakkert i regnbuens farger og har et stort hjerte på seg, utformet i retro datagrafikk.

I skrivende stund er det høyeste budet på 18 800 kroner. Auksjonen pågår parallelt med Pride-arrangementet i den svenske hovedstaden denne uka.

Skal hjelpe flyktninger

Initiativtakerne er den svenske el-butikkjeden Webhallen og organisasjonen RFSL. 

Pengene fra GayStation-konsollen går uavkortet til sistnevntes arbeid.

RFSL har et program spesielt rettet mot asylsøkere, papirløse og nyankomne lesbiske, homofile eller transpersoner i Sverige. Dette programmet er kalt Newcomers.  

Kort sagt er Newcomers et samlingssted og ressurssenter i Sverige for flyktninger som har vært nødt til å rømme fra hjemlandet på grunn av trusler om straff eller forfølgelse basert på sin legning.

Newcomers bistår blant annet med hjelp knyttet til bosted, jobb og språkopplæring.   

– 

Spill kan være en tilflukt

En av samarbeidspartnerne bak kampanjen mener spilling og spillkultur kan hjelpe en gruppe mennesker som trolig har et ekstra sett utfordringer knyttet til det å integreres i et fremmed land.

For mange unge kan spillverdenen bli en tilflukt for å komme seg unna skjellsord, eller enda verre: det virkelige livet.

Hos Webhallen er vi gamere i hjerte og sjel, vi er opptatt av at så mange som mulig skal få muligheten til å føle seg velkomne og ta del i verdens største og raskest voksende hobby: tv- og dataspill.

Auksjonen avsluttes 2. august. I tillegg til standardtilbehøret, en Dualshock 4-kontroller, kabler og headset, inneholder også GayStation-pakka fire valgfrie PS4-spill.

(Twitter-diskusjon og -tilbakemeldinger samles på #thisisforthegaymers, opplyser folka bak auksjonen. En variant av Sony-offisielle #thisisforthegamers).

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3