Gir opp Microsoft Flight

Den halvferske flysimulatoren skal ikke utvikles videre.

26. juli 2012 11:56

(PressFire.no): «Microsoft Flight» skulle være en mer tidsriktig tolkning av den avsluttede «Microsoft Flight Simulator»-serien. Den innledende prislappen er borte og læringskurven myknet. Til gjengjeld må nytt innhold handles for ekte penger.

«Free to play»-modellen ser ikke ut til å ha fungert for selskapet, idet utviklingen av pilotdrømmen avsluttes med umiddelbar virkning. Det skriver Kotaku.

Nedskjæringer har rammet Vancouver-studioet deres, noe som også har ført til at de kansellerer barnetvspillet «Project Columbia».

Ikke helt ferdige

- Mange faktorer ble vurdert under den vanskelige prosessen. Vi tror avgjørelsen gjør det lettere å nå langtidsmålene våre, sier Microsoft i en uttalelse til spillbloggen.

Innledende rapporter antydet at hele studioet på 35 mennesker var avskjediget, noe Microsoft avviser.

Tvert imot skal de ha hevdet å ha flere prosjekter på vei fra Vancouver-selskapet.

Et av dem kan være Kinect-skytespillet de jobbet på i fjor - som skulle være et forsøk på å nå kjernespillere med bevegelseskontrolleren.

- Oppdraget vårt er å skyve grensene for spillutvikling og vise verden hva som er mulig med Microsofts spillkonsoller, lyder hjemmesiden til studioet.

«Microsoft Flight» skal fortsatt være spillbart i tiden fremover, uten at det er kjent hvordan nedlastbart innhold håndteres. Men det kommer ikke nytt innhold. 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3