- George Hotz har stukket av til Sør-Amerika

Sony hevder at PS3-hackeren har rømt.

24. mars 2011 10:34

I går skrev IGN om en ny, dramatisk utvikling i den mye omtalte rettssaken mellom Sony og PS3-hackeren, George «GeoHot» Hotz. Etter at Sony fikk rettens medhold til å se gjennom alt datautstyret som George Hotz bruker, har de nå levert inn saksdokumenter som hevder Hotz med vilje fjernet nøkkelkomponenter fra harddiskene før de ble levert inn.

I tillegg skriver Sony at Hotz nå har reist til Sør-Amerika, og dermed ikke respekterer rettens kjennelse om at han må være tilgjengelig 24 timer i døgnet.

- Hotz’ forsøk på å snike seg unna rettens autoritet reiser noen veldig alvorlige spørsmål, skriver Sony i rettsdokumentet.

Sony hevder også at George Hotz har løyet om at han aldri har laget en PlayStation Network-konto. I dokumentet skriver de at det 10. mars 2010 ble laget en konto under kallenavnet «blickmanic», som skal ha blitt registrert via en PlayStation 3 med serienummer som stemmer overens med en maskin Hotz kjøpte fra Gamestop. Registreringen skal også ha skjedd med en IP-adresse som kommer fra Glen Rock i New Jersey, hvor Hotz bor.

- Hotz’s eierskap til «blickmaniac»-kontoen støttes ytterligere av det faktum at et internettsøk på navnet avslører diskusjonstråder som diskuterer jailbreaking av mobiltelefoner – noe som var det første Hotz ble kjent for, heter det videre.

I lys av de nye dokumentene var det flere utenlandske medier som spekulerte i om George Hotz nå har tatt med seg donasjonspengene myntet på advokathjelp, og har rømt til Sør-Amerika. Men advokaten til Hotz har nå kommet med oppklarende informasjon i saken.

Til IGN forteller forsvarsadvokaten, Stewart Kellar, nå at Hotz slettes ikke har tatt med seg pengekassa og rømt landet.

- Du kan ikke ta en ferie fra en rettssak. Hotz må være tilgjengelig 24 timer i døgnet og syv dager i uken for denne rettstvisten, noe som har vært ganske krevende for ham. Du må huske at Hotz ikke valgte å ta denne kampen, men nå som han har blitt saksøkt har han lagt hjertet sitt i denne kampen, som har enorme konsekvenser for forbrukere i hele verden, sier advokaten til IGN.

- Når det gjelder om Hotz har brukt donasjonspengene til å reise til Sør-Amerika, er det ganske tåpelig. En rettstvist mot et så gigantisk selskap som Sony, som representeres av fem advokater, er en veldig kostbar affære for en 21-åring. Donasjonene George har mottatt brukes eksklusivt til rettskostnader. Hvis det er noe igjen etter søksmålet, har George planlagt å donere pengene til EFF (Electronic Frontier Foundation).

Når det gjelder Sonys anklage om at Hotz har fiklet med harddiskene, forteller advokaten at det er en misforståelse. Det skal ha vært snakk om at «GeoHot» har brukt en standard harddiskkontroller, som kan kjøpes i vanlige PC-butikker. Advokaten forteller likevel at harddiskkontrolleren nå skal være levert til en tredjepart, som skal undersøke utstyret til George Hotz. En nøytral part skal ha måttet forklare overfor Sony hva funksjonen til en harddiskekontroller er.

Advokaten sier imidlertid ingenting om hvor Hotz nå befinner seg.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3