GeForce-grafikkort får støtte for AMDs FreeSync

Ikke lenger forbeholdt G-Sync-skjermer.

7. januar 2019 15:44

(PressFire.no): Det snør i helvete! Nvidia har i forkant av den årlige CES-teknologimessa avslørt at de fremover vil støtte AMDs FreeSync-standard for dataskjermer med sine GeForce-kort. Tidligere har Nvidia bare støttet sin egen G-Sync-standard.

Dataskjermer som støtter G-Sync og FreeSync betyr i korte trekk at oppdateringsfrekvensen til skjermen kan synkroniseres med spillet, og dermed elimineres i teorien såkalt screen tearing og bildet flyter bedre.

Men til nå har det altså vært et klart skille i kompabilitet: G-Sync-skjermer fungerte bare med Nvidia-kort, mens FreeSync var forbeholdt AMD-kort.

Nå er i hvert fall sistnevnte en slags saga blott.

Nvidia sier de har testet over 400 FreeSync-skjermer for å finne de som «møtte standarden til G-Sync», og resultatet er en liste over tolv skjermer de mener er gode nok – og som er offisielt støttet. Her er’n:

Acer XFA240
Acer XG270HU
Acer XV273K
Acer XZ321Q
Agon AG241QG4
AOC G2590FX
Asus MG278Q
Asus XG248
Asus VG258Q
Asus XG258
Asus VG278Q
BenQ XL2740

Men det betyr ikke at det ikke er flere som kommer til å funke. Du skal kunne tvinge alle GeForce 10XX-kort (og nyere) til å kjøre på samtlige FreeSync-skjermer, men Nvidia vil da ikke love at alt fungerer perfekt.

Uansett så virker det som om dette er spikeren i kista når det kommer til G-Sync og G-Sync-skjermer fremover. Det vil jo være langt mer lukrativt for skjermprodusenter å lage en FreeSync-skjerm som støtter både Nvidia og AMD.

De første driverne som kommer til å skru på alt dette blir gjort tilgjengelig 15. januar.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3