Gamer slutter med sendinger av Telenorligaen

- Ikke hatt den utviklingen som vi ønsket.

17. juni 2016 14:31

(PressFire.no): I et innlegg på Gamer.no forteller nettsiden selv at de nå legger ned egen kommentering og strømming av kamper i e-sport-ligaen Telenorligaen.

- Ikke utviklet seg med resten av Telenorligaen

Begrunnelsen er at seertallene er for lave og utgiftene er for store.

- Da vi i 2014 startet våre ligaer satt vi oss flere delmål vi måtte nå for å kunne si at vår e-sportstrategi fungerte. Kommentering på norsk var et av disse punktene, men som dessverre ikke har hatt den utviklingen vi ønsket, forklarer Claes Halvorsen, kommersielt ansvarlig hos Gamer.no.

Videre påpeker Halvorsen at selv om interessen var stor for deres «So You Think You Can Dance»-inspirerte konkurransen for casting, så har ikke engasjementet rundt casting utviklet seg i takt med Telenorligaen for øvrig

- Produksjonene har lagt beslag på mye ressurser både internt og eksternt, uten at vi i dag kan si vi har funnet nøkkelen for å få det til å fungere slik vi ønsker. Eksempelvis har «Ukens høydepunkter», som er svært populært, sjelden latt seg produsere i tide eller overhodet på grunn av forsinkelser og utfordringer med materialet.

I skrivende stund har den offisielle Twitch-kanalen hatt 77 823 seere siden starten og Gamer rapporterer om rundt 5500 deltagere i ligaen til PressFire. På det meste skal de ha hatt 1000 seere samtidig på Twitch. 

I en periode samarbeidet Gamer og Telenorligaen med VGTV, hvor enkelte sendinger skal ha blitt sett 30 000 ganger ifølge Gamer.

 

Åpner for andre

Nå tar de en ny tilnærming til sendingene og åpner for at miljøet kan ta på seg ansvaret for å sende kamper.

- Planene våre er nå å hjelpe uavhengige castere å produsere fra Telenorligaen, øke produksjonen av kortere klipp fra Telenorligaen, og naturligvis legge mer ressurser inn i selve ligadriften, profesjonaliseringen av norsk e-sport, spillertjenester i Telenorligaen og nettsidene våre.

Den helt siste sendingen blir det Telenorligaen selv tar regi av og vil foregå når sluttspillet pågår under Spillexpo til høsten.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3