Galskapen har tatt overhånd i India: Arresterer folk for å ha spilt «PUBG»

Myndighetene mener det gjør folk voldelige - tolv personer arrestert så langt.

15. mars 2019 15:38
Gujarat er en delstat i India.

(PressFire.no): Mobilversjonen av «PUBG» har blitt svært populær i Asia, og nå får spillet skylden for økende vold blant unge i India.

Sammen med pc- og konsoll-versjonene har spillet blitt spilt av over 400 millioner mennesker verden over, men det er altså mobilutgaven som nå har fått Indias vrede over seg.

Myndighetene i delstaten Gujarat i landet gikk helt av skaftet etter rapporter i media som mente det var en sammenheng mellom spillet og økende vold, og gjorde rett og slett «PUBG Mobile» helt ulovlig den 6. mars i år.

Det har så langt resultert i noe helt ekstraordinært: Tolv personer er så langt blitt arrestert for å spille dataspillet i regionen.

De fikk også mobiltelefonene sine beslaglagt, og må betale kausjon i påvente av en rettsak.

Tre personer ble arrestert da de spilte spillet i nærheten av en politistasjon på onsdag, mens seks andre ble fersket tirsdag, da de spilte på kaféer og fast food-sjapper ved et universitet. Tre andre skal ha blitt arrestert i dagene før dette.

- Spillet er så avhengighetsskapende og de anklagde var så oppslukt i å spille at de ikke merket av teamet vårt kom mot dem, sier polititalsmann Rohit Raval til The Indian Express.

- Spillet har en påvirkning på studier, oppførsel og språket til barn og unge.

Bannlysingen av spillet kom fordi det i media ble blest rundt både spillet og den mytiske «MOMO»-utfordringen, en påstått «selvmordssekt» som ikke har særlig basis i virkeligheten.

Varsler om spredninger av utfordringen, som altså aldri har eksistert, ble spredt i sosiale medier av skremte foreldre og medier som trodde den kunne gjøre skade – et klassisk eksempel på et selvoppfyllende profeti.

Det er utrolig nok ikke bare spillet som er gjort ulovlig i regionen. Det er også mulig for politiet å straffeforfølge de som vet om noen som spiller, men som ikke varsler politiet.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3