Gabe Newell er en knivsvingende psykopat

– Kommer de til å bli irriterte?

13. april 2015 09:49
Gabe Newell er ansvarlig for Steam,
verdens største spillbutikk.
(Foto: DBTV, PressFire).

(PressFire.no): Om du noen gang har vært frustrert på Gabe Newell, sjefen i spillstudioet Valve og gründeren bak spillbutikken Steam, har du nå muligheten å gjøre noe med det på en morsom, smertefri måte.

Sjefen over alle spillsjefer og en av de aller mektigste i bransjen, blir nemlig en monsterboss i spillet «Crawl».

Panikk og naivitet

En kort animasjonsnutt av spillsjefens virtuelle monster ble sluppet på utviklernes blogg 1. april.

Jeg kunne ikke dy meg, jeg har hatt lyst til å animere dette så lenge, skrev Barney Cumming, en av de to utviklerne bak indiespillet «Crawl».

Etter animasjonen av en illsint Gabe Newell fikk oppmerksomhet i diverse spillmedier, fikk utviklerne småpanikk for at Newell og Valve skulle bli irriterte over stuntet til det lille indiestudioet.

Mine gamle tanker om at «Crawl» er et såpass lite spill at ingen merker hva man stapper inn kan ha vært litt naivt, skrev Cummings.

«Crawl»
«Crawl»

Super Saiyan-GabeN

Spillet finnes akkurat nå som «Early Access» på Steam-butikken. For en indieutvikler er det åpenbart en fordel å finnes på Steam, verdens desidert største spillbutikk.

 Jeg tenkte «oh crap», kommer de til å bli irriterte og tvinge oss ta ham ut av spillet? Så vi sendte en tullete epost for å be om tillatelse, skriver utviklerne.

I eposten lover spillutviklerne at Gabe skal få være den kraftigste fienden i spillet, at «Dragon Ball»-fans verden rundt kommer til å bli imponerte over hans Super Saiyan-form, og at Valve naturligvis får bruke Cummings ansikt i ethvert spill de skulle ville lage også.

Spill i Gabe-form

Eposten fungerte som smurt, og Powerhoof twitret i helga at Valve gav grønt lys til prosjektet:

– Viser seg at Valve er kule, hvem visste det?

Spillere av «Crawl» får dermed svinge sverd mot Newell i neste oppdatering av spillet.

Ettersom en av premissene bak «Crawl» er at to personer kan spille sammen  der en spiller er helten, en annen styrer fellene og monstrene betyr det at også spillerne kan få lov å innta GabeN-formen selv. 

«Crawl» er tilgjengelig som Early Access via Steam til Windows, Mac og Linux. 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3