Bestemor fikk en Toscana-ferie gjennom Oculus Rift

Hadde bare noen uker igjen å leve.

26. april 2014 15:02

(PressFire.no): Priscilla Firstenberg drømte om å gi sin døende bestemor muligheten til å gå igjen.

Etter flere runder med kjemoterapi, ga legene bestemor Roberta Firstenberg den fryktede beskjeden: behandlingen fungerte ikke, hun har bare noen måneder igjen å leve.

Fikk en tur til Toscana

Priscilla, som er animasjonsgrafiker og blant annet har jobbet med snikespillet «Republique», flyttet inn hos bestemoren for å ta vare på henne den siste tiden, skriver nettsiden The Rift Arcade.

For å gjøre livet litt mer fargerikt bestemte Priscilla seg for å la bestemoren, som ikke lenger kunne bevege seg ut i sin egen hage på grunn av sykdommen, oppleve verdenen virtuelt med spillbrillene Oculus Rift.

Første stopp ble Toscana. Den rørende videoen kan du se her, eller nederst i saken.

Tur til Toscana

Priscilla kontaktet Oculus VR-selskapet med en bønn om å få tak i et utviklersett slik at bestemoren kunne få seg en tur ut i solen igjen, om enn virtuelt.

Etter kort tid kom det et Rift-sett i posten, sammen med et brev med lykkeønskinger fra utviklerne.

Valget for første tur ble demoen «Tuscany», som viser frem italienske Toscana på en solskinnsdag. Priscilla valgte denne demoen på grunn av sommerfuglene, som hennes bestemor var så glad i, forklarer The Rift Arcade.

– Det hjelper deg sette ting i perspektiv. Du kan ha smerter, slik som jeg har, men når du se de blå sommerfuglene som flyr frem for å kysse deg, og du ser fontenene så nært ... Det får deg til å innse at vi alle er en del av denne verdenen, og at denne verdenen er så veldig dyrebar, kommenterte Roberta etter opplevelsen.

Så seg selv på gata

– Dette har vært så terapautisk, dette burde brukes som terapi, sier Roberta i den rørende kommentaren på slutten av videoen.

– Favorittdelen hennes var å kunne gå opp og ned trapper igjen i en villa i Toscana-demoen. Man tar mye for gitt, tror jeg, kommenterer Priscilla til The Rift Arcade.

Etter den vellykkede turen til Toscana, lot Priscilla bestemoren besøke en mengde steder gjennom Google Street View. Der kunne hun også se seg selv, og hunden hennes, utenfor sitt eget hus.

Et prosjekt der Priscilla selv skapte et magisk land med hennes favorittelementer, sommerfugler og fossefall, var også under konstruksjon.

Før hun rakk å oppleve det spesialbygde virtuelle landet, sovnet Roberta stille inn. 

(Video: TheArtTavern).


Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3