«GTA»-forfatter blir beskyldt for å være en spion i hjemlandet

Spillmatiserer den iranske revolusjonen med grafitti og steinkasting.

14. november 2013 14:15

(PressFire.no): I 1980, året etter at den islamske revolusjonen braket løs i Iran, flyktet Navid Khonsari og familien hans fra hjemlandet og over til Canada.

Siden den gang har han blant annet blitt en respektert historieskribent for sin rolle bak kulissene i robuste spillutgivelser som «Grand Theft Auto: San Andreas» og «Homefront».

Nå vil han kombinere sitt talent som forteller med den definerende oppveksten i «1979 Revolution», et spill som har skapt kontroverser lenge før det engang er påbegynt.

Steinkasting og grafitti

- I dag har iranske aviser feilaktig beskyldt meg for å spionere på vegne av amerikanske styresmakter fordi jeg lager dette spillet, hevder Khonsari på Kickstarter-siden sin.

Under paraplyen Ink Stories prøver han og en rekke kollegaer å folkefinansiere et slags eventyrspill til Iphone og Ipad. 

- Utforsk en by i unntakstilstand og unngå å blli oppdaget. Ta del i unike minispill som triage, Shutdown Power Grid, Navigate-a-Riot, steinkasting, grafitti og mer, ramser anslaget.

Kjendisstøtte

Fortellingen sikter i stor grad på å skildre ekte hendelser fra den verdenshistorisk viktige hendelsen, og skal blant annet få hjelp av krigsfotografen Michel Setboun som dokumenterte den ekte revolusjonen på slutten av syttitallet.

Skuespillerne Navid Negahban og Farshad Farahat, kjent fra henholdsvis tv-serien «Homeland» og den Oscar-vinnende filmen «Argo», skal også være klare.

- Jeg føler at jeg kan bidra til diskusjonen på et underholdende, engasjerende, viktig og autentisk vis. Ved å vende spillernes blikk mot den iranske revolusjonen kan flere drøfte datidens utfordringer og til syvende og sist avmystifisere et folk og et land som sjelden forstås i vesten, spekulerer spillsjef Navid Khonsari på prosjektsiden.

Som vanlig er det lurt å utvise forsiktighet med Kickstarter-prosjekter, siden nettstedet ikke har noen garantier for hva pengene dine går til.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3