«GRID 2» kvesser klørne

Bli med til Chicago og California. Se video.

27. september 2012 17:23

(PressFire.no): For noen uker siden sendte Codemasters ut en pressemelding der de bekreftet at det kommer en oppfølger til det fire år gamle «Race Driver: GRID».

Ryktene om «GRID 2» har florert en stund. Nå begynner det å sive ut mer håndfaste opplysninger. Også video (se nederst).

Det første spillet satte fokuset på skitten gateracing, gjerne lagt til urbane strøk, og introduserte flashback-funksjonen der du kan spole tilbake om det går virkelig galt i møtet med betongen.


- En unik opplevelse

- «GRID» er tilbake, og vi kommer til å gjøre gater, baner og landeveiskjøring spennende igjen, lovte sjefsprodusent Clive Moody da «GRID 2» formelt ble annonsert.

- Vi pusher grensene nok en gang i denne sjangeren ved hjelp av nye verktøy, teknologi og innovasjon.

- I enspillerdelen, på delt skjerm og i online, vil den neste generasjonen av EGO drive grafikken, kunstig intelligens og skade, noe som vil gi spillere en unik opplevelse, hevdet Moody.

EGO er spillmotoren til Codemasters som har vært i utvikling gjennom «DiRT»-spillene.

«»

Ingen driver assists

Edge har nylig sett nærmere på «GRID 2» og er ikke fra seg av entusiasme og godord. De stiller seg litt spørrende til beslutningen om å droppe muligheten til å bestemme hvor mye hjelp du trenger.

Codemasters har nemlig fjernet såkalte driver assists, og i stedet jobbet etter en «én størrelse passer alle»-filosofi når det gjelder styringen.

Likevel poengterer Edge at tvilen foreløpig bør komme tiltalte til gode: dette spillstudioet vet nemlig hva de holder på med når det gjelder bilspill, og foreløpig er det ikke vist så alt for mye fra «GRID 2» - et spill som først kommer neste år.

RaceNet er navnet på en flerspillersentral som skal være hjertet for alle motoriserte utskeielser der du kan måle hestekrefter med andre. Foreløpig er det ikke kjent hva dette innebærer i praksis, men det er ingen tvil om at spillskaperne har ambisjoner om å lage en saftig flerspillermodus.

Det engelske spillstudioet har nå sluppet et par filmsnutter, en fra Chicago og et løp lagt til Californias solkyst. Anledningen er Eurogamer Expo i England denne uken, der spillet demonstreres for første gang.

Her kan du se begge, og gjøre deg opp en mening selv:

«GRID 2» kommer til pc, Xbox 360 og PlayStation 3 en gang neste år.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3