Gikk du glipp av muligheten til å spille ond?

Nå gjenoppstår nittitallsklassikeren «Dungeon Keeper» i ny drakt.

23. august 2013 10:25

(PressFire.no): I 1997 kom et annerledes strategispill fra mannen som senere har blitt forbundet med svulstige utsagn og store ord om «Fable» og «Black & White», Peter Molyneux.

Vi snakker naturligvis om «Dungeon Keeper» - spillet hvor det er du som er den onde mesterhjernen i et strategispill med tower defense-elementer.

Spillet har i ettertid blitt en liten kultfavoritt og havner ofte høyt oppe på lister over Molyneuxs’ beste verk.

Nytolkning

Nå har Electronic Arts valgt å puste nytt liv i det elskede spillet.

I en pressemelding kunngjør de at det kommer en nytolkning av «Dungeon Keeper» for mobile plattformer som iPad, iPhone, iPod Touch og Android. Spillet blir utviklet av «Dark Age of Camelot»- og «Warhammer Online»-studioet Mythic Entertainment.

Det nye spillet blir ikke bare skreddersydd for trykkfølsomme skjermer, men får også helt ny grafikk.

Det originale «Dungeon Keeper»-spillet ble laget under Molyneuxs spillselskap, Bullfrog Productions – et selskap ble kjøpt av EA i 1995 og har blitt kjent for klassikere som «Populous», «Syndicate» og «Theme Park». 

Startet på ny

Etter «Dungeon Keeper» sa Molyneux opp jobben i Bullfrog Productions og Electronic Arts for å starte Lionhead Studios, som ble kjent for både «Black & White»- og «Fable»-seriene.

Nå har han også sagt opp jobben i Lionhead Studios og Microsoft Game Studios for å satse på en «indie»-tilværelse, og lanserte i fjor det sosiale eksperimentet «Curiosity». Kan jobber nå med den «åndelige oppfølgeren» til gudespillet «Populous».

I dag er det naturligvis Electronic Arts som sitter på rettighetene til Bullfrog-katalogen.

«Dungeon Keeper» slippes til iPad, iPhone, iPod Touch og Android i vinter.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3