G2A lovet ti-gangeren om noen kunne dokumentere svindel

Så nå krever «Subnautica»-utvikleren 2,6 millioner kroner.

13. august 2019 13:18

(PressFIre.no): Det har blåst friskt rundt spillkodebutikken G2A etter at spillutviklere oppfordret spillerne til heller å piratkopiere enn å kjøpe spill fra dem.

Det fordi markedsplassen ifølge flere spillutviklere driver med heleri.

G2A har i et lengre blogginnlegg prøvd å forsvare sin posisjon i økosystemet og bedyrer at de gjør alt de kan for å luke ut koder som er kjøpt på ulovlig vis – typisk stjålne kredittkort hvor eierne av kredittkortene i ettertid krever pengene tilbake (chargebacks).

I samme innlegg lover de å betale spillutviklerne ti ganger det de måtte tilbakebetale som følge av kredittkortsvindel, om de kan bevise det.

Og det er derfor Unknown Worlds-grunnleggeren Charlie Cleveland krever 2,6 millioner kroner fra G2A.

Selskapet måtte i 2013 betale 30 000 dollar i erstatning etter at svindlere kjøpte 1321 koder til «Natural Selection 2» med stjålne kredittkort.

- Så, G2A, hvis dere har tenkt til å holde det dere lover, så betaler dere oss (Unknown Worlds) 300 000 dollar, skriver han i et innlegg.

Det hører med til historien at utvikleren måtte stenge sin egen spillbutikk som følge av tjuveriet og de som til slutt kjøpte kodene fikk ikke spillet ble stoppet – Valve fikk nemlig stoppet kodene.

Tsjekkiske Wube Software bak «Factorio» har allerede sendt krav til G2A etter at de har slitt med kortsvindel og har måttet dekke erstatningskravene fra korteiere.

G2A har på sin side bedt om at et uavhengig revisorselskap gjennomgår dokumentasjonen, noe de har godkjent. De har imidlertid påpekt at prosessen vil ta tid.

OBS! I en tidligere versjon av ingressen het det at de krevde ni millioner kroner - en feil som oppsto på grunn av fullstendig kortslutning i mattekunnskapene. Beklager.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3