Fysikk, kreativitet og fart er i fokus til «NHL 13»

- De største endringene i spillserien siden «NHL 07», hevder EA.

21. mai 2012 12:06

(PressFire.no): Årets hockeyeventyr i spillform er ferdig til september. I hvert fall det som har en EA-logo påklistret. De viktigste detaljene fra «NHL 13» er nå avslørt, og utvikleren mener – ikke overraskende – at spillet vil revolusjonere.

- «NHL 13» introduserer de største endringene til serien siden Skill Stick ble introdusert i «NHL 07», skriver EA i en pressemelding.

Det er minst tre nyheter som skal bidra til dette: True Performance Skating, EA Sports Hockey I.Q. og et langt større fokus på å koble fans og venner sammen i hockey-rus. Dessuten skal målvaktene bli smartere og by på mer varierte redninger.

Fysikk, fart og smartere spillere er noen nøkkelord.

NB! Se fersk trailer fra «NHL 13» nederst.

- Tilgang på hele registeret hos en NHL-proff

Skill Stick samlet triks og finesser til den ene analogstikken, litt på samme måte som du kan oppvise tekniske godbiter i «FIFA Street» på en intuitiv måte.

Denne er videreutviklet og raffinert siden «NHL 07» og har vært et viktig bidrag til å gjøre «NHL»-serien til et av de aller beste sportsspillene på markedet.

Til «NHL 13» har utviklerne fokusert på skøyteferdighetene og farten på isen. True Performance Skating innebærer at egenskapene til spillerne blir fremhevet når det gjelder disse aspektene ved spillet.

I kombinasjon med Skill Stick blir hastighet og dynamikken på isen utforsket på en ny måte. 1000 nye animasjoner, sammenlignet med «NHL 12», skal sørge for at presentasjonen matcher ambisjonsnivået til spillmotoren og utviklerne, og gjør at fysikk og fart kommer til live på skjermen.

- True Performance Skating, kombinert med Skill Stick, gir endelig spillere tilgang på hele registeret hos en NHL-proff – og gir deg kontroll uten sidestykke og et nivå av kreativitet som du ikke har sett i et hockeyspill tidligere, skriver EA i pressemeldingen.

Mer I.Q. under hockeyhjelmen

Målvaktene blir utrustet med smartere hoder under hjelmene sine. Dette systemet blir også integrert til andre utespillere og har dessuten forgreninger til hvordan hele laget spiller.

Før var de datastyrte spillerne bare opptatt av sine nærmeste motstandere – og målvakten fokuserte kun på spilleren som førte pucken.

Dette blir det gjort noe med til «NHL 13». Alle spillere blir oppmerksomme på samtlige spillere som er ute på isen – og dette skal føre til at situasjonene som oppstår blir mer realistiske. Målvakten får et sett nye animasjoner som gjør at han redder på nye måter. Dessuten følger han spillet ute på banen med et våkent blikk, ikke bare når spilleren med puck utgjør en åpenbar trussel.

Gjenopplev dramaet fra NHL

GM Connected er en videreutvikling av den mest populære offline-spillmodusen, Be a GM.

Nytt i «NHL 13» er at du kan konkurrere med eller mot venner i en online-turnering med 30 lag der du både kan være manageren, spiller og trener.

NHL Moments Live handler om å gi deg sjansen til å gjenoppleve eller endre historiske hockey-øyeblikk fra NHL-ligaen, ikke ulikt det vi kjenner fra «FIFA 12» eller den ferske «UEFA 12»-utvidelsen til samme spill.

Noen av de mest dramatiske øyeblikkene fra NHL 11/12-sesongen blir inkluderty når spillet er lansert. I tillegg blir spillet oppdatert med ferske situasjoner når neste sesong starter.

Hvem som skal pryde spillomslaget blir avgjort ved hjelp av en kåring på nettet. Vinneren avsløres 20. juni.

 

«NHL 13» lanseres til PlayStation 3 og Xbox 360 den 13. september.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3