Funcom henter 9,7 millioner kroner til «Lego»-lansering

– Tidspunktet er riktig.

27. april 2014 20:01

(PressFire.no): Den norske spillgiganten Funcom kunngjorde torsdag i forrige uke at de har sikret seg 9,7 millioner kroner i fersk kapital.

Pengene er øremerket lanseringen av deres nye storspill, «Lego Minifigures Online».

Spillet har ikke fått en endelig lanseringsdato, men skal etter planen ut på markedet i løpet av årets andre halvdel.

Økt fleksibilitet

– Vi er fornøyd med å ha økt selskapets finansielle fleksibilitet, som vil bli brukt på forberedelser til slippet av «Lego Minifigures Online», heter det fra Funcom-sjefen Ole Schreiner i en pressemelding.

Han forklarer videre at de flere ganger har ytret behov for mer kapital og skal ha vurdert flere alternativer.

– Dette tilbudet har vært tilgjengelig for oss siden 2012, men timingen har ikke vært rett før nå, fortetter han.

Tøft marked

I henhold til avtalen vil det bli lagt ut 2 203 846 nye aksjoner til 4,42 kroner per aksje. Dermed blir den totale mengden aksjer 79 016 792.

Pengene kommer fra det amerikanske fondet YA Global Masters SPV Ltd, som håndteres av Yorkville Advisors. Fondet har investert i en rekke felt, inkludert gass og olje.

Funcom har slitt voldsomt etter slippet av gigantsatsingene «Age of Conan» og «The Secret World» - ingen av dem har hatt stor avkastning.

Lanseringen av sistnevnte har også resultert i en etterforskning for markedsmanipulasjon. I januar slo Økokrim til mot lokalene på Skøyen som et ledd i siktelsen.

Som følge av siktelsen ble aksjen tatt av børsen i en kort periode. 

«Lego Minifigures» utvikles til pc og nettbrett.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3