- Fullt fokus på «Doom 4»

Varmer opp med superversjon av «Doom 3» i høst. Se fersk trailer.

3. august 2012 15:18

(PressFire.no): John Carmack, en av tungvekterne i spillbransjen, åpnet fanfesten QuakeCon med en åpenhjertig tale til de fremmøtte.

Carmack røpet at fokuset for id Software nå om dagen er å ferdigstille det etterlengtede «Doom 4», men han ville ikke si noe om når oppfølgeren er planlagt ferdigstilt. Fokuset flyttes fra mobile plattformer og over til «Doom 4», sa han.

- I essens vil alle være fokuserte på «Doom 4», sa Carmack.

- Jeg håper vi får anledning til å gå tilbake til mobile plattformer senere, men hovedmålet er svære blockbuster-titler – og for id betyr det «Doom 4», sa han ifølge Eurogamer.

Carmack, en av grunnleggerne av id Software, åpnet imidlertid med å beklage at enkelte aspekter ved fjorårets «Rage» ikke helt holdt standarden han siktet mot.

IGN skriver at han spesielt var misfornøyd med måten selskapet hans hadde håndtert pc-versjonen, og han unnskyldte overfor de fremmøtte at slutten i spillet ikke var bra nok.

«Doom 3 BFG Edition» nærmer seg, en nyversjon av 2004-spillet som id nå har fått til å kjøre på alle plattformer, inkludert PlayStation Vita. Carmack sa ifølge IGN at id vil gjøre koden tilgjengelig for alle som har lyst til å tukle med den, rett og slett fordi at alle ids ressurser fremover vil være fokuserte på å lage «Doom 4».

Carmack avslørte også at strategien til id i fremtiden vil være å gi ut mer enn ett nytt spill hvert tiår, men heller gi ut et par-tre titler som utvider og bygger videre, i stedet for å sikte mot å gi ut en mastodont som skal pushe teknologien videre med sjumilssteg.

I et intervju Carmack gjorde med PressFire i fjor røpet han litt om planene for «Doom 4».

- Vi bestemte oss for at det neste «Doom»-spillet ville bli mye friere, i forhold til hvor mange fiender du blir konfrontert med samtidig, og mengden effekter vi slenger inn oppå alt.

- Enspillerdelen vil være i 30 Hz, mens flerspilleren vil beholde 60 Hz-hastigheten fra «Rage». Så fort «Rage» er ute av døren vil mesteparten av den teknologiske staben og store deler av den kreative ledelsen migrere rett over til «Doom 4», sånn at vi virkelig kan satse alt på det prosjektet, fortalte Carmack til PressFire.

I forbindelse med QuakeCon ble denne traileren fra «Doom 3 BFG Edition» sluppet. Spillet lanseres til pc, PlayStation 3 og Xbox 360 i midten av oktober:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3