Full krig om denne sigaren

– Alle vet at det er skadelig å røyke.

26. mai 2015 12:21

(PressFire.no): Når Blizzard Entertainment nå samler figurer fra sine univers i «Dota 2»- og «League of Legends»-konkurrenten «Heroes of the Storm», er det noen av dem som mister noe i prosessen.

En av dem er «StarCraft»-figuren Tychus, som mister et av sine sterkeste kjennetegn sigaren.

– Ja. Vi vet at det er skadelig å røyke, det gjør alle. Men det er likevel ikke Blizzards jobb å passe på at vi ikke gjør det. Det er en ikonisk del av Tychus rolle. Få tilbake sigaren hans, skriver Ficherz på Reddit.

Upraktisk

Dette har skapt en debatt med over 600 svar, hvor en utvikler fra Blizzard til slutt valgte å forklare valget.

Alle landene spillet skal lanseres i har forskjellige sensurer knyttet til tobakk og røyking i medier, noe som påvirker aldersgrensene for spillet. Dette betydde at de måtte ta noen valg.

De kunne lagd to versjoner av Tychus – én med sigar og én uten for de landene hvor det er ulovlig.

Å lage to versjoner av figuren hadde ifølge utvikleren skapt veldig mye ekstraarbeid, og at de måtte lage dobbelt opp hver gang de justerte ham.

Alternativet var å fjerne sigaren og, ifølge utvikleren, bruke ressursene på heller å lage mer innhold.

Utvikleren forklarer at denne typen situasjoner oppstår ganske ofte og at sigar-situasjonen skjedde impulsivt som følge av at de vil at så mange som mulig skal oppleve det samme innholdet.

Han nevner flere eksempler på innhold de må tilpasse for spesielle land. Skelethur er fjernet i enkelte regioner grunnet regelverk knyttet til etterlevninger.

Kjent med problemet

Blizzard Entertainment er godt kjent med å tilpasse innholdet i spillene sine for spesifikke land. I mange år har de måttet skru på «World of Warcraft»-utgivelser for slipp i det kinesiske markedet.

Panda-rasen i spillet har vært blant problemene for det kinesiske sensurorganet, hvor de først stoppet utvidelsen «Mists of Pandaria», men til slutt godkjente den.

Kinesiske myndigheter er heller ikke glade i skjelett eller blod, og derfor velger utviklere gjerne å fjerne dette før spilllanseringer i dette landet.

«Heroes of the Storm» slippes til Windows og Mac 2. juni.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3