Full forvirring om bruktspill på PS4

Brukervilkår: - Du får ikke lov til å selge spillet videre.

13. november 2013 13:53

(PressFire.no): Microsoft fikk smake spillernes harme da det viste seg at du ikke kan selge videre spillene du kjøper på blu-ray-plater, og dermed ikke legger til rette for utlån av spill eller bruktspillsalg.

Microsoft snudde

I ettertid har Microsoft hatt en snuoperasjon hvor de blant annet har åpnet for bruktsalg på sin Xbox One.

Men nå har Sony lagt ut brukervilkårene som gjelder for PlayStation 4, og der skrives det at du ikke har lov til å selge spillene dine videre.

I punkt syv av brukervilkårene står det «du kan ikke selge videre verken platebasert software eller nedlastbar software, med mindre det er tydelig godkjent av oss og utgiveren».

Har ikke snudd?

Reaksjonene lot naturligvis ikke vente på seg, og det var flere nettsider som nå har spurt om Sony har snudd i bruktspillsaken.

Sony selv snakker stikk i strid med sine egne vilkår:

- Som Sony computer Entertainment kunngjorde på E3, vil konsumenter få selge og dele PS4-plater, heter det i en uttalelse til PressFire.

Det er derfor uklart hva som menes med punkt syv i brukervilkårene. Én løsning kan være at Sony gir tillatelse per spill – i omslaget til selve plata. På den måten har de «sikret seg» mot eventuelle endringer.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3