Førstepersons perspektiv bekreftet i nye «GTA V»

– Mer intens opplevelse.

4. november 2014 18:30

(PressFire.no): Om bare noen uker kommer den oppjusterte versjonen av «Grand Theft Auto V» til de nye spillkonsollene og pc.

Denne versjonen får ikke bare mer detaljrikdom, nytt innhold og feitere grafikk. Rockstar Games kunne i kveld avsløre at spillet får et helt nytt perspektiv – bokstavelig talt.

Nytt perspektiv

For ryktene hadde helt rett i at det for første gang (uten modifikasjon) skal bli mulig å spille «Grand Theft Auto» med førstepersons perspektiv.

I et intervju med amerikanske IGN forteller Rob Nelson, mannen bak animasjonene i spillet, at de lenge har lekt med tanken om å ha dette perspektivet, men at de aldri har fått muligheten.

Ifølge utvikleren fikk de to ting de trengte for å tilby perspektivendringen: tid og kraft i nykonsollene.

Det skal ifølge utvikleren ha vært vanskelig å få til denne typen perspektiv på de gamle konsollene, på grunn av en konstant kamp om minnebruk.

Mer intens opplevelse

Perspektivet skal visstnok endre intensiteten i spillet ganske dramatisk, fordi blant annet våpenopplevelsen er vesentlig annerledes på grunn av blant annet rekyl.

I tillegg vet vi jo at spillet handler mye om kjøretøy, hvor perspektivet naturligvis vil endre mye av hvordan spillet oppleves.

Det er imidlertid ikke slik at man spille det med det nye perspektivet – det klassiske perspektivet i tredjeperson er fremdeles tilgjengelig, i tillegg til en hybridvariant som veksler.

«Grand Theft Auto V» slippes til Xbox One og PlayStation 4 18. november.  Pc-versjonen slippes 27. januar

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3