«From Dust», «Bastion» – og muligheten til å gjøre et PS3-spillvarp

Nytt fra PSN og XBLA.

29. juli 2011 15:08

For et par uker siden, unnskyldte Ross McGrath fra Sony at utvalget på PlayStation Store var så skralt nettopp den uka. Det er ikke så mye mer spennende denne uken, men PS3-eiere kan i hvert fall velge mellom et par nye titler – og enda mer gratissnacks om du er Plus-medlem.

Plus feirer ett år og gjennom hele juli har det havnet nye spill som du kan laste ned gratis, og beholde så lenge du er medlem av tjenesten.

«Section 8: Prejudice» er ett av ukas nye, om du ikke allerede har testet det. For ferden startet på Xbox LIVE Marketplace i april. Det er også lansert en PC-versjon. PS3-eiere kan også laste ned den seneste «Black Ops»-utvidelsen (kalt Annihilation), og «Dead Block» som nylig debuterte på XBLA.

Microsofts Summer of Arcade-kampanje ruller videre, og ukas nye er «From Dust». Forrige uke havnet det flotte «Bastion» i menyene.

NB! Se trailer av «From Dust» nederst i saken.

Tre nye PS3-spill - og én gratis Plus-tittel

Vi starter med ukas nye Plus-tittel. «Comet Crash» (2009) er et tower defense-strategispill som har en normalpris på 59 kroner, men som du nå altså kan få kloa i helt gratis. Når det gjelder det første av ukas nedlastbare spill – som er tilgjengelig for alle PS3-eiere – lanseres det med et spesialtilbud som kun varer denne uken.

Handler du «Section 8: Prejudice» får du to utvidelser på kjøpet. Dette dreier seg om Blitz Armor Pack og Overdrive Map Pack. Spillet koster 99 kroner. «Dead Block» er et zombiespill – med en liten tvist. Grafikken er litt mer barnslig, men det minner om «Left 4 Dead»-serien i den forstand at det handler om samarbeid med inntil tre andre, og der det er om å gjøre å holde stand mot zombiene. Dette gjør du ved å bygge forsterkninger, sanke materialer og samarbeide.

Spillet koster 75 kroner, men du kan teste en gratis demo også. «Dead Block» finnes også til Xbox 360. «3D Ultra Mini Golf Adventures» runder av ukas utvalg av nye PS3-spill.

«Call of Duty: Black Ops»-utvidelsen kalt Annihilation dukket først opp til Xbox 360 den 28. juni, men ble denne uken også lansert til PlayStation 3 og PC. Dette på grunn av Microsofts avtale med Activison som gir en måneds konsolleksklusivitet. Mer om Annihilation, og en trailer, finner du her.

Stort salg på PlayStation Store og mer innhold til «Dragon Age II»

Husk at det er et sommersalg i gang på PlayStation Store, som kun strekker seg til 3. august. Blant de nedlastbare titlene som nå er rabattert finner du blant annet «Back to the Future»-spillet (med fem episoder), som du nå kan handle til halv pris (75 kroner).

Også den nyeste Sam & Max-sesongen («The Devil’s Playhouse») er satt ned i pris.

EA har fyrt opp et nytt salg. Du kan handle utvidelser til ymse bilspill («Burnout Paradise» og en håndfull «Need for Speed»-titler) til en rimeligere penge enn normalt.

Når det gjelder utvidelser som du finner på begge konsollene, kan vi nevne at det har dukket opp en slik til «Dragon Age II» - som heter Legacy. Den koster 75 kroner (PS3), 65 kroner (Xbox 360), og en trailer fra denne pakken ser du her.

Det har også dukket opp en ny dose «DiRT 3»-innhold, som enten kan handles enkeltvis eller i samlepakker. Og trenger du flere saker å løse i «L.A. Noire» er det greit å vite at en slik har dukket opp denne uken: The Consuls Car koster 29 kroner.

«From Dust» og «Bastion», pluss salg på «Mass Effect 2»-salg

På Xbox LIVE Marketplace ruller Summer of Arcade videre. Vår anmelder likte ikke det ferskeste, «From Dust».

«Det er et enkelt spill å elske ut i fra PR-materialet alene, men så fort du sitter der med kontrollen i henda føles oppgavene mer ut som arbeid enn moro. Problemet er likevel ikke knyttet til markedsføringen, men det at «From Dust» føles svært lite belønnende å spille», skrev han i sin anmeldelse.

Dette er et gudespill som følger tradisjonen etter Peter Molyneuxs «Populous» og «Black & White».

NB! Se traileren litt lenger ned. 

I forrige uke kom «Bastion», et snodig, snurrig og ekstremt innbydende eventyr som til dels fremstår som et actionrollespill der du finner nye våpen, oppgraderer og inneholder et snev av magi. «Men det er estetikken og det fortellertekniske som virkelig løfter dette spillet til å bli en perle», skrev vår anmelder.

En fortellerstemme konstaterer hele tiden hva du gjør, mens det utspiller seg på skjermen, og gjort på en original måte. Har du glemt å plukke med deg en skatt fra et brett, kan du risikere å høre en syrlig kommentar om dette.

NB! Se trailer fra «Bastion» her.  

Ukas salg på XBLA er dedikert «Mass Effect 2». Tre utvidelser er halvert i pris til og med 1. august, noe som betyr at gullmedlemmer kan kjøpe Arrival for 280 Microsoft-poeng, før 560, Lair of the Shadow Broker (400, før 800) og Kasumi – Stolen Memory (280, før 560).

Helt til slutt. Du finner en helt gratis prolog til det ferske «Ms. Splosion Man», som utviklerne sier bygger bro mellom det første spillet («’Splosion Man») og denne oppfølgeren. Det er snakk om et brett som du altså nå kan laste ned fra Xbox 360-menyene.

Trailer fra ukas nye Xbox LIVE Marketplace-spill, «From Dust». En PC-versjon slippes 17. august og til PS3 senere. Spillet koster 1200 Microsoft-poeng (som tilsvarer 98 kroner).


Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3