- Fremtiden er en 24-timers spillopplevelse

Ikke kraftigere maskiner, mener EA-sjefen.

17. juni 2011 10:58

EA-sjefen John Riccitiello mener fremtiden bygger på muligheten til å ha tilgang til å spille 24 timer i døgnet - ikke nødvendigvis ny og fancy hardware.

- Det vil aldri være «nok» innovasjon og vi burde alltid heve listen. Det jeg ikke er enig i, er implikasjonene om at vi må vente på at hardware-gutta skal snu for at vi skal kunne innovere, sa sjefen til Industry Gamers og fortsetter.

- Jeg mener den største innovasjonen i spillenes historie foregår nå. Det skjer innen cross-plattform, hvor utgivere kobler sammen de beste merkevarer fra konsoll med PC, mobiltelefoner og sosiale nettverk.

Dette vil ifølge Riccitiello skape en opplevelse som varer døgnet rundt.

- Fremtiden er her, og i sentrum står det å skape en 24 timers opplevelse og et nettsamfunn bak spillene du elsker, sier Riccitiello, og understreker poenget ved å si «når som helst, hvor som helst - kan du spille, følg med på resultatene og se hva vennene dine gjør. Det er fremtiden for gaming».

Electronic Arts har tidligere snakket om at de har en klar fremtidsplan om å koble sammen spill fra flere ulike plattformer. Under pressekonferansen under årets E3 i Los Angeles annonserte de den nye tjenesten EA Sports Football Club – et system som kobler sammen forskjellige «FIFA»-opplevelser. Du kan lese mer om Football Club her.

I systemet vil du få erfaringspoeng basert på oppnådde mål i «FIFA»-spill på konsoller, mobiltelefoner. nettbrett eller Facebook. Tjenesten skal lanseres sammen med «FIFA 12» senere i år.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3