Fra tegneseriefigur til smånifs spillheltinne

«Scarygirl» er ett av ukas nye nedlastbare spill.

20. januar 2012 14:41

(PressFire.no): Denne uka er det mest aktivitet på Xbox LIVE Marketplace, i hvert fall når det gjelder nye, nedlastbare konsollspill.

PlayStation 3-eiere kan trøste seg med et nytt januarsalg, og ferske utvidelser til blant annet «Gran Turismo 5» og «Uncharted 3: Drake’s Deception».

Vi har også, som vanlig, vært og snust på hva Nintendo har å by på av nedlastbare spill, og runder av med to anbefalinger til deg som rett og slett ikke klarer å vente – men vil ha et par morsomme spill å more deg med her og nå.

 

Familievennlig Kinect-skrekk

Vi starter på Xbox LIVE Marketplace, der vi har valget mellom tre nye Arcade-spill. Det vil si, ett av dem er ikke nytt på noen måte.

Klassiske «Doom» har vært fraværende fra Xbox-menyene en tid på grunn av rettighetskrangling, men ligger nå – atter en gang – på plass i Arcade-menyene.

Spillet, opprinnelig gitt ut i 1993, har fått æren av å være et av pionerspillene innen FPS-sjangeren. «Doom» koster 400 Microsoft-poeng (33 kroner).

Kinect-spillet «Haunt» (bildet) koster 800 Microsoft-poeng (66 kroner). Handlingen foregår i Benjy’s Mansion, et ordentlig spøkelseshus, der du er den første som kommer på besøk på evigheter.

Mens spøkefugler og gjenferd lurer rundt hjørnet, må du bevege deg gjennom dette huset, åpne dører som helt åpenbart skjuler skumle hemmeligheter, samt dukke, snike eller på annet vis bruke kroppen foran kamerasensoren for å komme deg velberget ut i fra Benjy’s Mansion igjen.

Som du skjønner er ikke dette alt for grufullt og nervepirrende. «Haunt» har en relativt familievennlig stil, som matcher den anbefalte aldersgrensen på 7 år.

 

Mer «Gears 3»-innhold

Foruten «Doom» og «Haunt», kan du laste ned «Scarygirl» til Xbox 360. Spillet er basert på designlekene og tegneserien ved samme navn, skapt av Nathan Jurevicius.

Du finner mer om tegneseriene og sideproduktene på hjemmesiden. Der ligger også et gratis flash-spill, som er grunnlaget for dette nye spillet.

«Scarygirl» kommer litt senere også ut til pc og PS3. Hovedpersonen er en jente som må klare seg på egen hånd, kledd i piratkostyme og med en praktisk tentakkelarm. I dette eventyret møter hun både på en kjempeblekksprut og en mystisk kung fu-kanin.

NB! Se traileren fra «Scarygirl» nederst.

Det er verdt å nevne at det har dukket opp en ny utvidelse til «Gears of War 3». Fenix Rising Map Pack, som den heter, koster 800 Microsoft-poeng (66 kroner). Den består av fem nye flerspillerkart (Academy, Anvil, Depths, The Slab og en nyversjon av Escalation, fra det første «Gears of War»). I tillegg har du muligheten til å knive om ytterligere 250 Gamerscore-poeng, samt hilse på fire nye figurer i flerspillersammenheng.

 

Test «Amalur» og «The Darkness II»

Det er to Xbox 360-demoer ute nå. Gold-medlemmer kan teste «The Darkness II», mens også rollespillet «Kingdoms of Amalur: Reckoning» kan prøves tre uker før lansering. Sistnevnte demo er også sluppet til PS3 denne uka.

Ukas storsalg er viet «Grand Theft Auto IV». Hovedspillet kan shoppes med 25 prosent rabatt, mens de to utvidelsene («The Ballad of Gay Tony» og «The Lost and Damned») kan du nå få kloa i til halv pris.

PlayStation Store har fyrt opp et nytt januarsalg som strekker seg til 25. januar. Her finner vi prisavslag på blant annet «PayDay: The Heist», «Rochard», det flotte plattformspillet «Outland», «Dungeon Defenders» og andresesongen av «Sam & Max», kalt «Beyond Space and Time».

Er du Plus-medlem får du ytterligere litt rabatt på noen av disse spillene.

For Plus-kunder er det også all mulig grunn til å merke seg at du nå kan beta-teste «Starhawk» (bildet), den åndelige oppfølgeren til 2007-spillet «Warhawk». Fullversjonen av spillet skal etter planen være klar for PS3 i mai. I «Starhawk» er hovedfokuset flerspillerkamper med opp til 32 personer.

 

Mer innhold til «GT5» og «Uncharted 3»

Plus-medlemmer kan handle «Crazy Taxi» til rabatt (19 kroner, normalt 75), mens vi i Norge ikke har mulighet til å sikre oss «Arc the Lad» gratis, slik nå resten av Europa kan.

Ikke glem at hele «Back to the Future»-serien fortsatt er gratis for Plus-kunder, som del av januarutvalget i denne seksjonen av PlayStation Store. Vanligvis koster dette femdelte Telltale-spillet 199 kroner.

NB! Du finner hele listen over nyheter til PSP og PS3 på den offisielle PlayStation-bloggen.

«Splinter Cell: Double Agent» har havnet i PS3-menyene, og kan handles digitalt for 199 kroner. «Pandemonium 2», som opprinnelig ble lansert til den første PlayStation-konsollen i 1997, kan handles for 40 kroner.

Mer interessant er påfyllet til storspill som «Gran Turismo 5», «Uncharted 3» og «Saints Row: The Third». Du finner en bilpakke med seks doninger til førstnevnte, pluss en ny bane bygd for fart. Banen ser du på bildet litt lenger opp.

Disse to pakkene koster henholdsvis 45 og 29 kroner, og samtidig med slippet av disse oppdateres «GT5» nok en gang.

«Uncharted 3»-utvidelsen heter Flashback Map Pack og består av ytterligere fire flerspillerområder (Sanctuary, Fort, Cave og Lost City). Denne pakken koster 59 kroner.

Nye oppdrag er tilgjengelig i «Saints Row: The Third»-utvidelsen kalt Genkibowl VII. I tillegg kan du laste ned en annen utvidelse, kalt CheapyD Pack, helt gratis. Saints Row-pakkene finner du også til Xbox 360. Genkibowl VII koster 43 kroner (PS3) og 46 kroner (Xbox 360).

 

Gamle Nintendo-prinser

Vi får et gjensyn med «Prince of Persia» på 3DS og Wii denne uka. Originalspillet ble portet over til Super Nintendo i sin tid, og det er dette som blir gjort tilgjengelig på Wii. På 3DS er det Game Boy Color-utgaven, som strengt tatt er identisk.

Dett var dett på de to plattformene, men på DSi får vi et par røvere.

«40-in-1 Explosive Megamix» er, ganske riktig, 40 småspill most sammen i én pakke. Det er mye rart her, inkludert Sudoku og en rekke andre ting, men varsellampene går av her i redaksjonen ettersom vi har spilt et tilsvarende spill fra samme utvikler kalt «101-in-1 EXPLOSIVE Megamix», og det var heller shait.

«Come On! Heroes» er spill numbero dos på DSiWare, og er av «Defend Your Castle»-varianten. Du holder DS-en på siden som en bok, og marsjerende fra toppen og ned er en rekke soldater som prøver å ta seg inn i herskapshuset ditt. Disse må du stoppe med alle mulige midler.

Som vanlig: Du kan laste ned DSiWare-spill på 3DS også.

Spill også på 123spill!

For deg som bare vil ha en kjapp spillfiks, helt gratis, så drifter vi også 123spill.no. Her er to gode og populære spill fra den siden den siste uka:

 

 

Awesome Tanks

Disse tanksene er AWESOME! Styr din lille metallputtputt med piltastene og skyt løs med musa. Du kan oppgradere tanksen din, og klarer banen når du har sprengt alle fiendetanksene!

Mahjong Mix

Herlig Mahjong-variant som gir deg nye regler på hvert brett. Her er det ikke bare å finne to like hele tiden, med andre ord.

 

Avslutningsvis, her er traileren til ett av ukas Arcade-spill til Xbox 360, «Scarygirl», som koster 1200 Microsoft-poeng, eller 99 kroner:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3