Fra puppeskrekk til kjærlig snikmorder

Spinnville Suda 51 fortsetter i egne spor med «Killer is Dead».

16. januar 2013 12:46

(PressFire.no): Goichi «Suda 51» Suda er en kultskaper. Den kreative  japaneren har aldri hatt en skikkelig salgssuksess, men er fortsatt en uortodoks og frittalende stjerne i spillverdenen. 

Da vi møtte ham i San Francisco i fjor, dreide mye av praten rundt det frodige frontpartiet til heltinnen i spillet «Lollipop Chainsaw», som Goichi Suda lagde med filmregissøren James Gunn.

Nå har sløret også blitt trukket av japanerens aller nyeste prosjekt, «Killer is Dead».

Tittelen ble avslørt i fjor vår, men det er først nå vi får et innblikk i hva dette går ut på, ifølge Polygon, som har lest om spillet i det japanske bladet Famitsu

Blodig jenka

De beskriver det som nok et snikmorderspill i stil med «Killer7» og «No More Heroes»-ene, like blodig som det er surrealistisk. 

Om alt går etter planen, skal vi få følge 35 år gamle Mondo Zappa, som plutselig en dag mottar et jobbtilbud fra en bedrift som spesialiserer seg på leiedrap. 

Zappa, som ikke ser ut til å ligne på den rocka navnebroren sin der han spankulerer i slips og dress, takker ja og blir sendt rundt omkring i verden for å knerte andre snikmordere. Ja, også skjer det hele i en tid hvor mekaniske implanteter og måneturisme er helt kosher.

Mye av opplevelsen later til å handle om nærkamper. Mondo har nemlig et sverd i den ene hånda, som blant annet slurper i seg fiendenes blod og aktiverer et illsint superangrep.

På den andre armen har han fått montert en våpenstasjon, som visstnok oppgraderes til ulike skytevåpen og en drill etter hvert som historien tikker videre. 

Månen, Jorda og kjærlighet

Et av salgspunktene for «Killer is Dead» skal være en stilisert grafikkstil, som du kan se noen av konsepttegningene for på denne siden. 

- Dette er historien om en mann som ikke ferdes mye blant folk, men fortsatt åler seg inn i samfunnet og hensynsløst eliminerer ondskap, beskriver Suda 51 selv til Famitsu.

Da Joystiq fikk nyss i spillet i fjor, fikk de det beskrevet med tre nøkkelfraser: «månen og Jorda», «briljant spill» og «kjærlighet».

Det vil ikke Suda utbrodere enn så lenge, men mye tyder på at vi får en tur inn i Zappas indre.

- Det er en personlig historie, ikke en som er bevisst på kaoset som foregår rundt ham. Men det får du nok mer enn en smak av uansett, terger han Famitsu. 

I fjor meldte Andriasang at kjærlighet står svært sentralt i spillet, og at det handler om hvor langt noen er villige til å for å beskytte noen de elsker. Litt som Suda 51s «Shadows of the Damned».

«Murder is Dead» skal utgis til Xbox 360 og PlayStation 3 i Japan i sommer. Her i vesten blir det nok noe forsinket, men noen endelig dato har vi ikke enda.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3