Fra «The Secret World» til Lego

Nå skal norske Funcom lage onlinespill sammen med leketøysgiganten.

28. juni 2012 10:41

(PressFire.no): Det norske dataspilleventyret Funcom har sikret seg rettighetene til å lage et massivt onlinespill. Det kommer frem av en børsmelding sendt ut i dag.

Funcom-sjefen mener massive onlinespill for barn er en potensiell gullgruve.

- Markedet for familievennlige onlineopplevelser for barn og yngre renner over av potensial, uttaler Trond Arne Aas.

Vil inkludere

Ifølge børsmeldingen vil Funcom lage et massivt onlinespill som sikter på å være så inkluderende som mulig. De vil samarbeide med Lego for å gjøre spillet tilgjengelig gjennom deres online-kanaler og vil «koordinere aktiviteter» med den danske leketøysgiganten. 

Selve spillet skal hente inspirasjon fra Lego Minifigures-kolleksjonen.

Spillet skal ifølge Funcom bli en del av Legos onlinesatsing, Lego Minifigures. På nettsiden finnes allerede en rekke spill for nettleseren og skal ifølge børsmeldingen ha millioner av besøk hver måned.

Dette er imidlertid ikke de eneste som prøver seg på et massivt onlinespill basert på Lego. I oktober 2010 lanserte Warner Bros. Interactive og NetDevil «Lego Universe», men utgiverne valgte i januar allerede å legge ned etter liten interesse.

«»

Først venter The Secret World

Lego og spillprodusenten Traveller’s Tales har imidlertid hatt stor suksess med spill basert på popkulturelle fenomener som «Star Wars», «Indiana Jones», «Harry Potter», «Pirates of the Carribean» og «Batman».  

I høst kommer også spillene basert på «Ringenes Herre». Dette prosjektet ble annonsert i forbindelse med E3-spillmessen.

Med «Anarchy Online» og «Age og Conan» har Funcom lang erfaring med å produsere massive onlinespill. 3. juli slipper de også sin nye gigantsatsing, «The Secret World».

I den sammenheng gjennomgikk selskapet nylig en emisjon for å hente 60 millioner kroner i frisk kapital. Pengene skal ha blitt hentet for å styrke markedsføringen av «The Secret World». 

Aksjen til Funcom gikk opp etter at Lego-nyheten ble kjent. I skrivende stund er den på 16,20 (opp 5,19 prosent).  

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3