Fra Nokia til Xbox

Microsofts nye sjef for konsollsatsningen.

25. februar 2014 13:46

(PressFire.no): Det skjer mye internt hos Microsoft for tiden. Nylig utnevnte selskapet en ny toppsjef, Satya Nadella, og nå restrukturerer de ledelsen i andre avdelinger til det massive selskapet.

For spillinteresserte er det mest relevant at den såkalte Devices and Studios-avdelingen får en ny sjef. Dette er divisjonen i Microsoft som driver med både Xbox og Surface, samt utvikling av spill.

Mannen som skal lede denne er ingen ringere enn Stephen Elop.

Elop har de siste årene vært sjef for Nokia, og styrte det finske selskapet mens det gikk over til å støtte Windows Phone-plattformen, og etter hvert ble stadig tettere integrert med Microsoft. Prosessen endte med Microsofts oppkjøp av Nokia.

Kontroversielt valg

Stephen Elop var en stund en av de heteste kandidatene til å ta over jobben som Microsofts sjef etter Steve Ballmer. I fjor høst kom det frem rapporter om at Elop helst ville ha solgt unna Xbox-avdelingen om han hadde blitt ny toppsjef i Microsoft.

Hans visjon skal ha vært å fokusere på kjerneområdene til Microsoft, nemlig Office og Windows, og kvitte seg med mindre essensielle avdelinger som nettopp Xbox eller Bing. Disse rapportene ble aldri bekreftet av Elop eller Microsoft.

Elop ble uansett ikke toppsjef, og hans nye stilling blir altså å lede videre utvikling av Xbox og Surface.

Den nåværende sjefen for Devices and Studios, Julie Larson-Green, går videre til å bli ansvarlig for den visuelle stilen til tjenester som Bing, Office og Skype.

Endring i planene?

Sjefen for Microsoft Studios (avdelingen som jobber direkte med spillutvikling til Xbox), Phil Spencer, skrev nylig på Twitter at han har snakket med Elop og har en god følelse på grunnlag av disse samtalene.

Hvilken visjon Elop har for fremtiden til Xbox er imidlertid foreløpig ikke kjent. Tiden vil vise.

FOTO /hovedbilde: Karim Sahib/Afp/Scanpix.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3