Fra «Brütal Legend» til Sesame Street

Tim Schafer omfavner barndommen, Kinect og Xbox 360 i sitt neste spill.

15. februar 2011 16:04

I forrige uke slapp Tim Schafers Double Fine Productions «Stacking» til PlayStation 3 og Xbox 360, via de to plattformenes onlinebutikker. Nå har hans neste prosjekt blitt annonsert.

Spillet heter «Sesame Street: Once Upon a Monster» og vil bli gitt ut til høsten, opplyser Warner Bros. Interactive Entertainment i en pressemelding.

Her får du møte karakterer som Cookie Monster, Elmo og andre kjente skikkelser, etter at disse oppdager en levende bok kalt Once Upon a Monster. Pressemeldingen understreker tydelig at dette i høyeste grad skal bli et familiespill, skreddersydd til Microsofts Kinect-sensor

Foreldre og barn skal sammen bli en del av denne historien, og skal aktiviseres gjennom dans og hopp, står det. I tillegg skal man kunne «løse problemer, danne vennskap og lære viktig livskunnskap på veien».

- Det er fantastisk å jobbe med Warner Bros., spesielt med et spill som «Sesame Street: Once Upon a Monster» – som kombinerer så mange ting vi alle bryr oss om, uttaler Tim Schafer, sjefen for Double Fine Productions.

- Et arbeid gjennomsyret av kjærlighet

- Sesame Street gjorde et stort inntrykk på meg da jeg var barn, og det samme med mange medlemmer av Double Fine-teamet. Det gjorde også videospill, sier Schafer.

- Nå er mange av oss foreldre og vi ønsker å dele de flotte opplevelsene vi hadde med våre barn, men også de helt nye som er gjort mulig gjennom grensesprengende, ny teknologi som Kinect til Xbox 360.

- Så dette er et arbeid gjennomsyret av kjærlighet, på så mange måter, avslutter Tim Schafer.

Den seiglivede TV-serien «Sesame Street» gjorde sin debut på amerikanske skjermer i 1969, og fikk umiddelbart stor respons. Dette var første gang noen tok et underholdningsprogram rettet mot barn og blandet inn humor, kulturelle referanser og læring. I Norge oppsto avleggeren «Sesam Stasjon», som bygde på mange av de samme prinspippene.

Tim Schafer fikk nærmest legendestatus etter at han medvirket på de to første Monkey Island-spillene. Etter å ha tilbragt et tiår hos LucasArts, opprettet han Double Fine i 2000. Det første spillet til hans spillstudio ble «Psychonauts» i 2005. Før den tid hadde han også vært svært sentral bak «Day of the Tentacle», «Grim Fandango» og «Full Throttle». Hans siste store utgivelse var «Brütal Legend», med Jack Black i rollen som roadien Eddie.

Double Fine har de siste par åra fokusert på mindre, nedlastbare utgivelser. I fjor høst kom «Costume Quest» ut til PS3 og Xbox 360, mens han altså i forrige uke slapp «Stacking».

«Sesame Street: Once Upon a Monster» utvikles eksklusivt for Xbox 360, med støtte for Kinect, og skal etter planen lanseres i løpet av høsten.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3